Jobbsafari är en del avschibsted logo

Verkställande direktör

Pajalabostäder AB · Pajala · Ansök senast 31 jan.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Pajalabostäder AB är ett kommunalt helägt allmännyttigt bostadsaktiebolag och det innebär att bolaget ska bedrivas med affärsmässiga principer men samtidigt arbeta med ett stort samhällsansvar. Bolaget förvaltar sina egna cirka 560 lägenheter och kommersiella lokaler samt Pajala kommuns alla verksamhetsfastigheter såsom skolor, förskolor, äldreboenden och fritidsanläggningar. Bolaget har en liten men väl intrimmad organisation för att klara av sitt uppdrag. De ekonomiska målen har nåtts under tio av de elva senaste åren och genom en stor ökning av externa hyresintäkter för de kommunala fastigheterna har även den verksamheten en ekonomi i balans inför 2022. Pajalabostäders ansvarsområde är brett och sträcker sig till de allra viktigaste delarna i samhället, det som betyder mest för människorna, det vill säga skola, vård och omsorg samt deras egna hem.

Pajalabostäder AB är med i Sveriges allmännyttas klimatinitiativ och målet är att bolaget ska vara fossilfritt år 2030 samt även ha minskat sin energiförbrukning med 30% till dess i jämförelse med 2009. Pajala kommun är i en expansiv fas i och med gruvverksamheten i Kaunisvaara och Pajalabostäder AB har en viktig roll och ett stort ansvar i att skapa ett samhälle där människor vill bo och leva i.

Uppdraget
Som företagsledare ansvarar du för företagets hela verksamhet utifrån ägardirektiv, bolagsordning, VD-instruktion och enligt styrelsens direktiv och riktlinjer. Du är föredragande i styrelsen och tar fram underlag för styrelsens beslutsprocess. VD är ansvarig för att leda och utveckla företaget och organisationen. En naturlig del i uppdraget är också att aktivt bidra till att Pajala kommun utvecklas. Genom aktiv omvärldsbevakning och nära dialog med den kommunala förvaltningen stödjer du styrelsen i arbetet med övergripande planering för att strategiskt vidareutveckla verksamheten och därmed möta framtida krav och behov då Pajala kommun är under tillväxt.

Du leder, inspirerar, motiverar och utvecklar medarbetare, skapar delaktighet och engagemang. Du trivs med att arbeta i en liten organisation där strategiska frågor blandas med operativa arbetsuppgifter. I din roll som VD jobbar du med att utveckla vårt fastighetsbestånd och kvaliteten på de produkter och tjänster vi erbjuder våra hyresgäster. För det krävs en god förmåga till helhetssyn samt att kunna se saker från nya perspektiv och upptäcka nya möjligheter.
Samtidigt är du en ledare som tar det ansvar som en VD-tjänst innebär, allt från den dagliga driften av ekonomi, personal, arbetsmiljö och förvaltning, till mer övergripande frågor om bolagets uppdrag, budget, investeringsbehov och risker.


Kvalifikationer vi söker
  • Vi ser att du har, eller har haft en chefsroll inom bygg- och fastighetsbranschen. Gärna som VD eller motsvarande position i fråga om ansvar och befogenheter.
  • Du har erfarenhet av arbete i kommunal sektor och har ofta samverkat med kommunala tjänstemän i frågor kring plan- och fastighetsfrågor.
  • I grunden har du en akademisk utbildning med relevant inriktning för uppdraget. Det kan vara en examen med bygg- och fastighetsinriktning, inom ekonomi eller juridik.
  • Den ekonomiska delen av arbetet är viktig och även om du inte är utbildad inom företagsekonomi ska du ha stor förståelse kring och insikt i ekonomins betydelse och med stort engagemang ta dig an de ekonomiska frågorna.
  • Överlag är det viktigt att du har god eller helst mycket god kunskap om fastighetssektorn, och inte minst fastighetsekonomi.
  • Din omgivning ser dig som en självklar ledare med god förmåga att driva förändring och skapa utveckling.
  • Du är en god kommunikatör, har dokumenterad förmåga att samarbeta med såväl medarbetare som politiker och kan representera bolaget gentemot intressenter, media och invånare.
  • I dina relationer agerar du också lyhört och utan prestige, med en stor dos självdistans och humor.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Pajalabostäder AB

Placering

Pajala

Dela jobbannonsen

Anmäl annons