Jobbsafari är en del avschibsted logo

Verksamhetsutvecklare inom informations- och dokumenthantering - vikariat

Verksamhetsutvecklare inom informations- och dokumenthantering - vikariat

Försvarsmakten · Stockholm · Ansök senast 4 juni

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du vara med och utveckla ett av Försvarsmaktens mest spännande områden?

Då ska du söka tjänsten som verksamhetsutvecklare inom informations- och dokumenthantering.

Om tjänsten

Utvecklingsavdelningen (UtvA) inom Dokumenthanteringsenheten (DokhE) är en del av Försvarsmaktens HR Centrum(FM HRC)Totalt har DokhE verksamhet vid 23 orter med ca 140 anställda. Vi hanterar stora mängder information av värde för verksamheten, allmänheten, forskare, journalister med flera. Inom Försvarsmakten och DokhE pågår ett stort utvecklingsarbete inom informations- och dokumenthantering.

Försvarsmakten står inför stora förändringar med nya arbetssätt inom arkiv- och dokumenthantering. Arbete pågår med att införa ett gemensamt e-arkiv, nytt IT-stöd för arkivredovisning samt ny lösning för hantering av myndighetens analoga handlingar. Dokumenthanteringsenheten söker därför nya medarbetare som vill vara med och utveckla verksamheten inom dessa områden.

Dina arbetsuppgifter

Som verksamhetsutvecklare inom Utvecklingsavdelningen kommer du att arbeta tillsammans i grupp med ett flertal verksamhetsutvecklare samt IT-arkivarier. Du kommer att arbeta strategiskt med fokus på frågor som rör bevarande och gallring av allmänna handlingar, arkivredovisning, digitalt bevarande, utbildning och utveckling av gemensamma arbetssätt.

I arbetsuppgifterna ingår att leda och samordna utredningar och utvecklingsarbeten inom enheten, samt samverka med andra delar inom myndigheten som arbetar med informationshantering på olika sätt.

Som verksamhetsutvecklare kommer du även att arbeta med planering och uppföljning av enhetens verksamhet samt omvärldsbevakning inom dokumenthanteringsområdet. Därtill kommer du också att delta i Försvarsmaktens insats- och övningsverksamhet.

Kvalifikationer
  • Treårig högskoleexamen varav minst 60 hp i arkivvetenskap
  • Erfarenhet av utredande arbete inom dokumenthanteringsområdet
  • En väl utvecklad kommunikativ förmåga
  • Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • B-körkort
Meriterande
  • God kännedom om offentlig förvaltning och Försvarsmakten
  • Erfarenhet av att arbete med verksamhetsbaserad arkivredovisning samt e-arkiv
  • Projektledarkompetens
Personliga egenskaper

Vi söker dig som är arkivarie med arbetslivserfarenhet inom offentlig förvaltning. Vi ser gärna att du har arbetat med verksamhetsutveckling och är van att ha rollen som projektledare. Därtill har du har erfarenhet av att ta fram och utveckla klassificeringsstrukturer, dokumenthanteringsplaner, verksamhetsbaserad arkivredovisning samt har kunskap om elektronisk arkivering och begrepp relevanta för området.

Du är en person som tar initiativ och arbetar självständigt med att planera och prioritera olika aktiviteter. Du har god förmåga till samarbete och kan leda och motivera andra medarbetare. Därtill har du en språklig analytisk förmåga som gör att du kan ta till dig såväl muntliga som skriftliga framställningar samt själv producera egna texter av hög kvalitet.

För att lyckas i rollen behöver du ha förmåga att skapa dig en helhetssyn över en verksamhet och vara bra på att skapa goda relationer.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är ett vikariat tom 2022-09-03

Tillträde enligt överenskommelse.
Resor i tjänsten kan förekomma.

Arbetsort: Stockholm

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om befattningarna är du välkommen att kontakta avdelningschef Kennet Ölund, 070-836 16 97 eller verksamhetsutvecklare, Petra Mansfield, 070-946 03 02.

Fackliga företrädare

SACO: Camilla Robertsson, Madeleine Bagg (HKV)

SEKO: Monika Danielsson (FM HRC)

OFR-S: Freddy Tullgren, (Försvarsförbundet, nås via 08-402 40 00)

OFR-O: Therese Lund (FM HRC)

Samtliga nås, undantaget OFR-S, via växeln 08-788 75 00

Varmt välkommen med din ansökan senast 2021-06-04. Ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev som motiverar varför du är lämplig för utlyst tjänst.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 25 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Försvarsmakten

Placering

Stockholm

Dela jobbannonsen

Anmäl annons