Jobbsafari är en del avschibsted logo

Verksamhetsutvecklare HR - BI system till Linköping

Verksamhetsutvecklare HR - BI system till Linköping

Randstad · Linköping · Ansök senast 21 aug.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsbeskrivning

HR-service är ett kommungemensamt stöd i HR-frågor för hela kommunen. Enheten är en del av värdekedjan för att skapa "ett HR" och enheten består av 25 medarbetare uppdelade på tre team med en gemensam enhetschef. HR-service sitter i nybyggda lokaler i Ebbepark och har ett aktivitetsbaserat arbetssätt. 

I denna roll kommer du tillhöra HR-service som utifrån ett verksamhetsdrivet HR skapar värde primärt för chefer och HR-konsulter genom att säkerställa lättillgänglig kompetens och tjänster inom HR-området. Syftet är att ge förutsättningar för chefer att i högre grad fokusera på verksamhetsuppdraget och nå uppsatta mål. Vi utgör ett komplement till det verksamhetsnära HR-stödet.

Vi som jobbar här är HR-konsulter, HR-administratör, HR-kommunikatörer och projektledare. Vi driver även kommungemensamma HR-projekt. Hos oss arbetar du med ett eget ansvar och en stor frihet utifrån tydligt uppsatta mål och ramar. Vi har ett långtgående delegerat medarbetarskap där varje medarbetare tar ett stort ansvar för såväl verksamhetens utveckling som de egna uppdragen

Ansvarsområden

HR-service söker en driven och lösningsorienterad verksamhetsutvecklare som kommer att arbeta i gränslandet mellan verksamhet, HR och IT-stöd. Detta är en ny tjänst hos oss på HR-service där du får möjlighet att vara med och forma uppdraget och dess innehåll. 

Som verksamhetsutvecklare samarbetar du med andra funktioner inom HR och övriga förvaltningars superanvändare men även med kommunens organisation för IT-styrning. Arbetet innebär att styra och stödja utvecklingen av HR-stabens beslutsstöd, QlikSense, och därigenom skapa förutsättningar för kommunens chefer och andra användare att analysera, planera och följa upp sin verksamhet inom HR och personal. 

  • Som verksamhetsutvecklare kommer du att:
  • Som objektspecialist ansvara för det dagliga förvaltningsarbetet för HR-applikationerna i systemstöden i applikationen QlikSense och dess koppling till övriga system.
  • Tillsammans med ämnesansvariga på HR-staben verka för utveckling av applikationerna
  • Aktivt verka för att öka användningen av applikationerna genom tätt samarbete med förvaltningarnas HR-organisationer
  • Ha kontakt med programvaruleverantörer
  • Delta i utvecklingsprojekt inom ditt område och även bidra med din kunskap i andra forum
  • Ansvara för utveckling av digitala lösningar inom personalområdet
  • Vara kontaktperson gentemot interna och externa samarbetspartners 
  • Samla in behov från användare, utveckla enligt fastställda mål samt säkerställa att det finns optimal support för användarna

Kvalifikationer

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning inom t ex HR, systemvetenskap alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är önskvärt att du har tidigare erfarenhet av kvalitetsarbete inom HR-området.

Du har intresse och viss erfarenhet från arbete med att vidareutveckla och förvalta system för beslutsstöd. Även kunskap om hur IT-system tillsammans med arbetsprocesser kan skapa effektivitet samt kvalitet i en organisation är viktigt för tjänsten. Erfarenhet av att arbeta med system och digitala lösningar ser vi som meriterande liksom om du har erfarenhet av att utbilda inom systemanvändning. 

För att bli framgångsrik i rollen som verksamhetsutvecklare är det krav att du har erfarenhet av arbete med lönesystemet Heroma eller annat likvärdigt system. Tjänsten kräver också att du har erfarenhet av arbete med systemet QlikSense eller annat Bl-system (Business Intelligence system). 

Det är meriterande om du har erfarenhet från verksamhetsutveckling i offentlig verksamhet. Även erfarenhet av att ha arbetat med något större lönesystem och gärna i kombination med BI ser vi som önskvärt.

Du har lätt för att se helheten och förstå sammanhang, är drivande i utvecklingsarbete, strukturerad och lösningsorienterad. Det är av vikt för tjänsten att du är självgående, initiativtagande och van vid att ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Arbetsuppgifterna kräver att du är relationsskapande och samarbetsorienterad. Du är en god kommunikatör med förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Erfarenhet

Det är meriterande om du har erfarenhet från verksamhetsutveckling i offentlig verksamhet.

Ansökan

Tjänsten är en tillvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Sista dag för ansökan är den 21 augusti. Linköpings kommun samarbetar med Randstad i denna rekrytering. 

Om företaget

På förvaltningen Verksamhetsstöd och service finns kommunens interna tjänster och servicefunktioner samlade. I vår mångfacetterade förvaltning ingår verksamheterna Ekonomiservice, Löneservice, HR-service, Kontakt Linköping, LKDATA, Upphandling och inköp, eLärandeCenter, Överförmyndarenheten, Stadsarkivet samt Kost och restaurang.  

Att arbeta inom Verksamhetsstöd och service innebär att du är med och bidrar till utvecklingen av kommunens verksamheter och kommunövergripande servicelösningar. För att säkerställa en god och användbar service strävar vi ständigt efter att ligga i framkant - oavsett om det gäller att lösa våra kunders utmaningar, hitta nya effektiva metoder eller digitalisera processer.

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Randstad

Placering

Linköping

Kontaktperson

Randstad AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons