Jobbsafari är en del avschibsted logo

Verksamhetsutvecklare Banarbetsplanering

Trafikverket · Borlänge · Ansök senast 4 feb.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Som verksamhetsutvecklare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Vill du vara med och lösa framtidens utmaningar inom järnväg och bidra till ökad kundnytta för tågresenärer genom att förbättra och effektivisera inom området banarbetsplanering? Då kanske du är vår nya verksamhetsutvecklare på Investering Banarbetsplanering!

Arbetsuppgifter
Som verksamhetsutvecklare är du ett stöd för medarbetare, enhetschef samt avdelningschef. Du har uppdrag och nära samarbeten inom den egna enheten och verksamhetsområdet samt inom Trafikverksgemensamma initiativ och du arbetar med helhetsperspektiv och Trafikverksnytta i fokus.

Huvudfokus är att hålla samman utvecklingsarbetet och inneha strategiska arbetsuppgifter kopplat till banarbetsplanering och tider i spår.

Arbetsuppgifterna är bland annat följande (listade nedan utan inbördes prioritering):
  • Leda och utföra utveckling av arbetsprocesser och förbättringsinitiativ, så att de anpassas till nuvarande och kommande krav inom banarbetsplanering/trafikpåverkan järnväg.
  • Bidra till förbättrad punktlighet på järnvägen och minskade störningar från banarbeten, genom uppföljning, analys av data och förslag till åtgärder.
  • Representera Investering i Trafikverkets arbete med risk- och kontinuitet och andra Trafikverksgemensamma forum.
  • Sammanhållande för möten, forum eller liknande.
  • Bedriva omvärldsbevakning inom området.
Vi på enheten finns geografiskt utspridda från norr till söder. Du kommer till ett trevligt och hjälpsamt gäng med stort engagemang och ett gott samarbetsklimat och som är vana vid att arbeta tillsammans på distans. Vi står inför många intressanta utmaningar och utvecklar hela tiden våra arbetssätt för att möta verksamhetens behov. Tillsammans med oss får du vara med och utveckla och påverka.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har god analysförmåga, är pedagogisk och kommunikativ. Detta är viktigt för att tjänsten innehåller många interna och externa kontakter. Du behöver kunna kommunicera med medarbetare och chefer både inom organisationen och med andra företag och organisationer. Du arbetar både operativt och strategiskt och du förväntas kunna växla mellan dessa båda perspektiv. Du kommer att få möjlighet att ta ett helhetsansvar för dina arbetsuppgifter och därför är det viktigt att kunna se helheter. Det är viktigt att du tar ansvar och driver dina frågor i mål. Vidare hoppas vi att du är prestigelös och vill ta större ansvar på sikt.

Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av järnväg eller annan komplex anläggningsverksamhet
  • har flerårig arbetslivserfarenhet från verksamhetsutveckling eller annan likvärdig erfarenhet
  • har kompetens inom projektledning, processorientering eller kvalitets- och förändringsledning
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av ledarskap eller ledande befattning
  • har erfarenhet av järnvägsprojekt/utvecklingsprojekt eller banarbetsplanering/stråkplanering
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2022-02-04

Upplysningar

Rekryterande chef Susanne Fogelberg
0101233839

SEKO Anna Carlsson
0101236055

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Roxan Saleh
0101236222

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Borlänge

Kontaktperson

Susanne Fogelberg

0101233839

Dela jobbannonsen

Anmäl annons