Verksamhetsspecialist EL till Visby Airport

Swedavia · Gotland

·

Ansök senast 31 aug.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Verksamhetsspecialist EL till Visby
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Med hänsyn till den rådande situationen som hela vårt samhälle och världen befinner oss i påverkas vår verksamhet i stor utsträckning. Swedavia följer utvecklingen och när situationen kring Covid-19 har stabiliserats och efterfrågan väl återkommer, anpassar vi vår verksamhet så snabbt som möjligt och då behöver vi våra fantastiska medarbetare.

Beskrivning av uppdrag
Visby Airport är under ständig utveckling och tillväxt, vi arbetar med att följa utvecklingen för att vara en del av framtidens flygplats. Vi söker nu en verksamhetsspecialist inom området el under avdelningen för Drift och Underhåll för att arbeta med flygplatsdrift i ett nära samarbete med strategiska utbyggnad och ombyggnadsprojekt. Avdelningen Drift och Underhåll tillgodoser idag flygplatsens alla infrastrukturella behov.

Tillsammans med kollegor inom områden fastighet, mark, fordon och teknik arbetar du som verksamhetsspecialist el i huvudsak med förvaltning av flygplatsens olika tekniska system, hög och lågspänningsanläggning, ställverk, reservkraft samt banljusanläggning.
Du kommer leda och styra både interna och externa installatörer inom förvaltning och utvecklingsprojekt samt ansvara för uppföljning av energimål, ekonomi, planera och genomföra underhållsplaner samt bereda arbeten i underhållssystemet IFS.

Då Swedavia just nu genomgår omorganisation till ett processinriktat arbetssätt kommer du även att arbeta i nära samarbete med våra verksamhetsprocessägare.

Din profil
Vi öppnar för en bred grupp sökande där vi lägger störst vikt vid personlig lämplighet kopplat till tidigare erfarenheter och drivkraft att arbeta mångsidigt.

Som person är du resultat- och målfokuserad med ett strukturerat och systematiskt arbetssätt. Du har lätt för att samarbeta med andra och har en förmåga att skapa engagemang hos kollegor. Det är av stor vikt att du har integritet och förmåga att skapa och bibehålla goda relationer med såväl interna som externa intressenter.

Vi söker dig som har lägst gymnasiekompetens inom el men gärna också högskoleexamen inom tekniska områden. Du har tidigare arbetat med el relaterade arbeten både praktiskt och administrativt. Du har med fördel Fullständig auktorisation (A) men lägst Auktorisation lågspänning (AL).

Krav:
 • Auktorisation lågspänning (AL)
 • B-körkort
 • Baskunskaper i svenska och engelska
Starkt meriterande kunskap och erfarenhet:
 • Flygplatsrelaterade system så som banljussystem och inflygningshjälpmedel.
 • Projektering och granskning av bygghandlingar.
 • Arbete i reservkraftsanläggningar
 • Arbete i ställverk och kraftstationer
 • Arbetsledare inom elarbeten eller liknande
 • Fullständig auktorisation (A)
Övrigt meriterande erfarenhet:
 • Passage, kamera och eller andra säkerhetssystem
 • Brandlarmsdrift och regelverk
 • CAD
 • Helvar, Desigo eller annan fastighetsautomation
Har du en vilja att komma framåt, gillar förändring och har intresse för innovation inom den tekniska marknaden, då kommer du att trivas hos oss! Uppdraget kommer att vara brett med stora möjligheter till egen utveckling.

Anställning och kontakt
Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering Visby Airport. Urvalsarbetet kommer att hanteras löpande under ansökningstiden. Beräknad start hösten 2020. För mer information är du välkommen att kontakta Oskar Svensson, Gruppchef Drift och Underhåll, 0767238248.

Vi erbjuder
På våra flygplatser möter vi hela världen. Hos oss kommer du att få arbeta på en spännande och unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. Du blir en del av ett företag som arbetar proaktivt med hållbar utveckling

På swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss!

Välkommen med din ansökan senast den 31 augusti 2020.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Swedavia

Placering

Gotland

Kontaktperson

Oskar Svensson

010-1095248