Jobbsafari är en del avschibsted logo

Verksamhetschef Sala förskolor

Sala kommun · Sala · Ansök senast 30 okt.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om företaget

I Sala arbetar vi starkt och målmedvetet med synen på ledarskapet, som ska vila på vetenskap och beprövat erfarenhet och samtidigt ge inspirerade medarbetare.
Organisationen ska vara lärande, med tillit och samspel som värdegrund.
Nu förstärker Sala kommun organisationen med en verksamhetschef för 16 förskoleenheter.

Dina arbetsuppgifter

Brinner du för kvalitetssäkring och utveckling av förskola? Är du en van och modig förändringsledare? Då kanske du är vår nästa verksamhetschef!
Sala kommuns förskolor är inne i en spännande utvecklingsresa och som verksamhetschef i kommunen ansvarar du för första steget i utbildningskedjan - förskola. Ditt huvuduppdrag är att samla, strukturera och organisera förskolorna i Sala kommun. Det innebär att du får möjlighet att tillsammans med våra rektorer och medarbetare utveckla den pedagogiska verksamheten. I ditt uppdrag ingår att säkerställa att goda resultat uppnås i stimulerande, trygga och utmanade miljöer. För detta krävs en tydlig styrning av verksamheterna där du har förmåga att hantera organisation, effektivisera processer och arbeta med uppföljning för att nå uppsatta mål.
Du jobbar nära rektorerna genom att identifiera förbättringsområden, hitta lösningar och implementera åtgärder kopplade till det systematiska kvalitetsarbetet. Du bygger en stark organisation som långsiktigt leder till en hållbar arbetsmiljö och trygga barn som utvecklas och utmanas. Du arbetar för att förtydliga och effektivisera kommunikation såväl internt som externt.
Rollen innebär ett verksamhets-, personal-, ekonomi, arbetsmiljö- samt uppföljningsansvar för alla Salas kommunala förskolor. Som verksamhetschef ansvarar du för rektorsgruppen, rapporterar till skolchefen och ingår i ledningsgruppen.

Din profil

Vi söker dig som har rektorsutbildning och erfarenhet av att leda andra chefer inom förskola. Du har dokumenterat god erfarenhet av att initiera och genomföra förändringsarbete med goda resultat. Du besitter förmågan att strukturera en komplex verksamhet och se var, hur och i vilken ordning utvecklingsarbete ska ske.
Vi söker dig som genom ditt tydliga ledarskap har mod att utmana, fatta beslut och stå på dig. Vi ser det som en självklarhet att du är resultatorienterad för att, tillsammans med dina rektorer, nå verksamheternas uppsatta mål. Ditt ledarskap är coachande och bygger på tillit och förtroende för den enskildes förmåga.
Du har gedigen erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete och förskoleutveckling där ditt strukturerade driv gör att alla ges möjlighet att utvecklas. Du har ett övertygande sätt och mycket god förmåga att kommunicera med personal, vårdnadshavare och elever. Som skicklig kommunikatör levererar du rätt budskap, i rätt tid och i rätt forum.

Ansökan

Är det dig vi söker? Vi arbetar löpande med rekryteringsprocessen så skicka in din ansökan redan idag!
Sök tjänsten via: www.clockworkpersonal.se/lediga-jobb

I denna tillsättning samarbetar Sala Kommun med Clockwork Skolbemanning & Rekrytering, som sköter hela processen. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvariga chefsrekryterare, Björn Kullgard bjorn.kullgard@clwork.se eller Sofi Centerman sofi.centerman@clwork.se.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Sala kommun

Placering

Sala

Kontaktperson

Björn Kullgard

bjorn.kullgard@clwork.se070 821 53 39

Dela jobbannonsen

Anmäl annons