Verksamhetsansvarig Kvalificering – SQC

SQC Swedish Qualification Centre AB · Östhammar

·

Ansök senast 4 okt.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Är du intresserad av ett utvecklande och engagerande arbete med fokus på kvalitetssäkring av avancerad oförstörande provning (OFP) inom kärnkraft– då är detta något för dig!


Din roll som verksamhetsansvarig för Kvalificering

Som ansvarig för verksamhet Kvalificering kommer du att:

  • Styra, leda, planera, följa upp samt utveckla verksamheten,
  • Ansvara för kompetens avseende kvalificering och OFP behörighet,
  • Kvalitetssäkra verksamheten så att ställda krav uppfylls samt att integritet, oberoende och opartiskhet upprätthålls,
  • Bevaka och följa utvecklingen i omvärlden inom området,
  • Vara projektledare samt delta i uppdrag.

Vår huvuduppgift är att kvalificera OFP-system för svensk kärnkraft. Utöver kvalificeringsuppdragen genomför vi även rådgivning, utvecklingsuppdrag och andra uppdrag åt olika intressenter samt medverkar i olika forum och projekt för att alltid ligga i framkant kunskapsmässigt gällande OFP. Vi har eget laboratorium med avancerade OFP-instrument samt manipulatorer där vi bland annat genomför så kallade ”fingerprint” av de testblock som används vid kvalificering.

Som verksamhetsansvarig är du en del i Swedish Qualification Centre AB:s (SQC) ledningsgrupp. Arbetet omfattar även att i de uppdrag där du är projektledare, ansvarar du för att uppdraget genomförs enligt överenskommelsen med kunden avseende kvalitet, tidsplan, ekonomi, etc.


Som verksamhetsansvarig behöver du följande kvalifikationer:

Vi ser gärna att du är högskoleingenjör eller civilingenjör, alternativt har du lång yrkeserfarenhet med motsvarande erfarenheter och kunskaper inom området. Du ska ha erfarenhet i minst två eller flera metoder för OFP och vara certifierad till nivå 3 eller motsvarande. Du ska även ha erfarenhet av arbete på kärnkraftverk samt arbete med mekaniserad provning samt kvalificering. Det är en förutsättning att du har gedigen erfarenhet av att arbeta med kvalificeringsverksamhet gärna i en arbetsledande befattning.

Arbetet kräver ledaregenskaper, stort ansvarstagande och initiativkraft samt hög integritet och känsla för kvalitet.


Du som person

Vi söker dig som tycker om att verka i tät samverkan med kunder, samarbetspartner och projektdeltagare. Du har förmåga att jobba både självständigt och med andra. Du bör vara flexibel, ha känsla för service samt god förmåga att uttrycka dig på engelska och svenska i tal och skrift. Det är av vikt att du är målinriktad, strukturerad och har förmåga att ta beslut.

För oss är det även viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av våra principer aktiv, öppen, positiv och säkerhet.

Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering på vår hemsida.


Placeringsort är i första hand i vårt trevliga kontor på Nytorpsvägen 40 i Täby, men finns även möjlighet för placering inom närområdet till våra svenska kärnkraftverk. Arbete utanför hemorten förekommer både inom och utom Sverige.


För mer information

Angående tjänsten kontakta rekryterande chef Giselle García Roldán, tel 072 222 39 48. För frågor om processen kontakta rekryterare Peter Blixter, tel 072 237 32 02

Fackliga representanter för denna tjänst är Adam Rush (Akademikerna), Anders Bohlin (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.


Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 4 oktober 2020. Vänligen ange om din ansökan avser Täby eller Närområde Kärnkraftverk – RAB/OKG/FKA.


SQC är ett oberoende företag inom Vattenfallkoncernen. Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vi ser fram emot din ansökan!


Vår organisation

Vi är 12 medarbetare och har kontor i Täby, Väröbacka och Stenungssund. Flertalet av våra medarbetare är specialister inom olika OFP-metoder.

SQC Swedish Qualification Centre AB erbjuder kvalitetssäkring och kvalificering av system för oförstörande provning av reaktortank med interna delar , övriga primärsystem samt tillhörande rörsystem på kärnkraftverk. De provningsmetoder vi kvalificerar är ultraljud, virvelström, visuell teknik, penetrant, magnetpulver och röntgen. Vi anses vara ett av de världsledande företagen av kvalificeringar enligt ENIQ-metodiken. Våra kunder är till största del Ringhals AB, OKG Aktiebolag och Forsmarks Kraftgrupp AB men även andra uppdrag för intressenter såsom Strålsäkerhetsmyndigheten, SKB med flera förekommer. Se även http://www.sqc.se

Inom Vattenfallkoncernen tillhör SQC Business Unit Fuel, Engineering och Projects (BU FE&P). BU FE&P förser Vattenfalls kärnkraftverk med bränsle i en hållbar försörjningskedja och stödjer alla affärsenheterna i deras utveckling genom att leverera teknisk expertkunskap, projekt och andra förbättringsinitiativ. Arbetet genomförs främst mot kärnkraften men även mot andra områden såsom vattenkraft, värme, vind, vätgasutveckling och elnät.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

SQC Swedish Qualification Centre AB

Placering

Östhammar

Kontaktperson

Vattenfall AB