Jobbsafari är en del avschibsted logo

VD TILL EKENÄS MEKANISKA

EKENÄS MEKANISKA AB · Vetlanda · Ansök senast 31 jan.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Som VD kommer du självständigt att leda verksamheten genom långsiktigt engagemang, målinriktning och affärsmässighet. Rollen har en strategisk inriktning samtidigt som den är verksamhetsnära och operativ. Du kommer att ha ett stort marknadsfokus där kompetens, produktion och teknik är kärnan i verksamheten. Ditt övergripande ansvar är att driva och leda i syfte att skapa hållbar lönsamhet och tillväxt där kunder och medarbetare trivs. Du rapporterar till bolagets styrelse och är placerad på bolagets fabrik i Ekenässjön.

Vi söker dig som har en relevant utbildningsbakgrund, inom teknik eller ekonomi. För att bli framgångsrik tror vi att du är marknadsorienterad och har flera års ledarerfarenhet med fokus på utveckling och tillväxt inom ett tillverkande bolag. Du har med framgång coachat och utvecklat såväl medarbetare som verksamhet mot uppsatta mål.

För att lyckas i rollen ser vi att du är en naturlig, närvarande och förtroendeingivande ledare med vana att coacha. Vi önskar en person som tidigare har varit VD för ett mindre eller medelstort bolag, men kan även tänka oss någon som arbetat ur ett helhetsperspektiv och har haft fullt P/L ansvar. Vidare har du en god teknisk och finansiell förståelse från tillverkningsindustrin. Stor vana vid ledningsgruppsarbete, har en mogenhet i sin personlighet och kan leda genom andra. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du entreprenöriell och affärsmässig. Vidare är du jordnära, prestigelös och har en god kommunikativ förmåga. Genom ditt ledarskap skapar du trygghet samt engagerar och entusiasmerar för att nå gemensamma mål. Med struktur, affärsmässighet och ett analytiskt öga har du förmågan att utveckla och driva en verksamhet med fortsatt goda resultat. För att lyckas i rollen krävs att du är initiativrik, självgående och har blick för helhet och sammanhang. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Helen Einarson Lundin 070-302 61 35 eller Lydia Karlsson 070-280 24 24. Du söker tjänsten via www.jobb.nyposition.se. Vi önskar din ansökan senast 31 januari.

Ekenäs Mekaniska är en specialiserad aktör inom komponenttillverkning av rör och profiler i stål, rostfritt stål, aluminium och koppar. Bolaget producerar komplexa produkter och kunderna finns inom segmenten Automotive och Industri. Ekenäs Mekaniska som är beläget i Ekenässjön utanför Vetlanda har en omsättning på närmare 185 miljoner och ca 110 anställda. Ekenäs Mekaniska igår i den privatägda gruppen PVI Industries som totalt består av 8 bolag och omsätter ca 1,6 miljarder. Läs mer om oss på www.ekenasmekaniska.se och www.pviindustriers.se.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

EKENÄS MEKANISKA AB

Placering

Vetlanda

Kontaktperson

Ny Position i Sverige AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons