Jobbsafari är en del avschibsted logo

Västernorrlands museum söker en Antikvarie för visstidsanställning

Västernorrlands museum söker en Antikvarie för visstidsanställning

Murberget, Länsmuseet Västernorrland · Härnösand · Ansök senast 30 juni

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar en bred museiupplevelse som levereras i digitala kanaler och i museets fysiska miljöer, samlingsförvaltning och kulturmiljövård. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand.

Avdelningen Museiupplevelse och samlingar ansvarar för museets publika, engagemangsskapande och förmedlande arbete, och för kunskapsuppbyggnad relaterat till samlingar och arkiv.

Museet arbetar just nu med att överföra de digitaliserade samlingarna till databasen Primus. Nu söker vi tillfälligt förstärkning till arbetsgruppen som jobbar med museets samlingar och digitalisering. Fokus är att utveckla informationen om föremål och fotografier i databasen och publicera på www.digitaltmuseum.se.

Arbetsuppgifter

Förstärka informationen i Primus med fokus på placeringsuppgifter, beskrivning av föremål och motiv och kontroll gentemot äldre uppgifter. Du arbetar nära funktionsansvarig för samlingarna och övriga antikvarier.

Kvalifikationer

· Akademisk utbildning inom museivetenskap och kulturarv, eller motsvarande utbildning, som lägst kandidatexamen

· Hög digital kompetens

Meriterande

· Arbetslivserfarenhet av samlingsförvaltning inom museiverksamhet

· Erfarenhet av Primus

· Erfarenhet av bildhantering

Du ska ha ett genuint intresse av att arbeta med samlingsförvaltning på ett museum. Du har en mycket god organisatorisk förmåga och är ansvarskännande. Du kan arbeta båda självständigt och i nära samarbete med andra. Som person är du lösningsorienterad, lyhörd och kan prioritera givna deadlines. Du är strukturerad, noggrann och kvalitetsmedveten.

Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.


Övrig information

Allmän visstidsanställning 3 månader, sysselsättningsgrad 100%. Önskvärt att arbetet påbörjas senast 1 september.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Murberget, Länsmuseet Västernorrland

Placering

Härnösand

Kontaktperson

Stift Länsmuseet Västernorrland

Dela jobbannonsen

Anmäl annons