Jobbsafari är en del avschibsted logo

Var med och utveckla kyrkomusiken i Trollhättan!

Kyrkans Hus · Trollhättan · Ansök senast 7 mars

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

En av pastoratets organister går i pension och därför söker vi nu ny organist med tillträde sommaren 2021. Under senare tid har pastoratet verkat för att utveckla kyrkomusiken i Trollhättan och i det fortsatta arbetet blir du en viktig del.

Svenska kyrkan i Trollhättan arbetar för att vara en rekryterande miljö och arbetar aktivt med orgelmetodik framförallt bland unga. För övrigt innefattar tjänsten gudstjänster och kyrkliga handlingar, en vuxenkör men även att vara delaktig i det långsiktiga förnyelsearbetet för körverksamheten i pastoratet, musikgudstjänster, konserter samt annat förekommande arbetet.


Om tjänsten

Tjänsten har sin placering i Lextorps församling, där ytterligare en kyrkomusiker tjänstgör, men du kommer även verka i Trollhättans kyrka framförallt med konserter i samverkan med organisten där. Totalt finns sju kyrkomusikertjänster i pastoratet, med lite olika kompetens och uppgifter.

I Lextorpskyrkan finns en flygel samt en tvåmanualig orgel med 21 stämmor och i Trollhättans kyrka finns två orglar: en tremanualig huvudorgel med 35 stämmor samt en tvåmanualig kororgel med 14 stämmor. Därtill en Steinwayflygel.

Lextorps församling - rymmer hela världen och är en del av nätverket ”Framtiden bor hos oss”. Härifrån utgår Svenska kyrkans finskspråkiga arbete i Trollhättan med omnejd. Till Lextorpskyrkan söker sig många människor som är nya i Sverige och församlingen vill verka för mötesplatser där människor möts över gränser.


Din kompetens

Sökanden bör minst ha Kyrkomusikutbildning nivå B eller motsvarande. Du förutsätts vistas obehindrat i miljöer utanför kyrkans lokaler och trivas med det.


Ansökan

Skicka cv och personligt brev via e-post till trollhattans.pastorat@svenskakyrkan.se senast den 7 mars 2021. Urval och intervjuer kommer att äga rum löpande så skicka gärna ansökan så snart som möjligt.


Varmt välkommen med din ansökan!


Till bemannings- och rekryteringsföretag och försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Kyrkans Hus

Placering

Trollhättan

Kontaktperson

Trollhättans Pastorat

Dela jobbannonsen

Anmäl annons