Jobbsafari är en del avschibsted logo

VA-ingenjör till Affärsområde Vatten och Avlopp

VA-ingenjör till Affärsområde Vatten och Avlopp

BORÅS ENERGI OCH MILJÖ · Borås · Ansök senast 25 juni

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du vara med på resan att skapa Sveriges mest hållbara kretsloppsstad samt skapa mervärde för våra kunder så kan du vara just den personen som vi söker.

Att arbeta med vatten är en stimulerande och utvecklande verksamhet, där både tekniken och miljökraven ständigt driver oss till att bli bättre på vår verksamhet. AO vatten och avlopp ansvarar för distribution och produktion av dricksvatten i Borås, samt ansvarar för hela Borås stads avloppsvattenrening. Affärsområdet driver fem vattenverk och sju reningsverk.

Som VA-ingenjör med ansvarsområde planering arbetar du på enheten distribution och planering med långsiktig planering på affärsområdet. Affärsområdet arbetar med långsiktig planering, utveckling och drift och underhåll av den allmänna VA-anläggningen i Borås Stad.

VA-ingenjör skall ha förmåga att planera, samordna och följa upp verksamheten inom tilldelade uppdrag. Vidare skall VA-ingenjören bedriva tilldelade uppdrag på ett kostnadsmedvetet sätt. Aktiviteter som genomförs skall vara i linje med företagets mål, riktlinjer, rutiner och policys.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som VA-ingenjör är du övergripande ansvarig för planarbetet på affärsområdet. Du ansvarar för VA-frågorna i samband med översiktlig planering. Tjänsten innebär att svara på remisser från Borås Stad som nya detaljplaner och bistå affärsområdet i juridiska frågeställningar. Du kommer att ansvara för VA-taxan och ABVA. Utöver detta innebär det också att driva och utveckla arbetet med Borås Stads VA-plan och vattentjänstplan, dess föreslagna aktiviteter. Driva processen för förnyelse/investeringsplanering av ledningsnäten och processanläggningar på VA och driva säkerhetsfrågor och RSA-arbetet på affärsområdet. Övriga arbetsuppgifter innebär att vara sakkunnig vid ärende kring vattenskyddsfrågor, bedriva strategiska långsiktiga utredningar för att säkerställa dricksvattenproduktionen och avloppsrening.

Din bakgrund och personliga egenskaper

För att lyckas i tjänsten behöver du ha en högskoleutbildning som är relevant för tjänsten, minst 3-års arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter och god datavana.

Som person har du hög social kompetens, lätt för att få kontakt och skapa goda relationer med både interna och externa kontakter. Du har en kommunikativ förmåga som innebär att verka för en öppen kommunikation. Du tar också eget ansvar, ger aktiv återkoppling på utfört arbete och resultat samt söker konstruktiva samtal och lösningar.

Stor vikt kommer att lägga på de personliga egenskaperna hos den sökande.

Vad erbjuder vi?

Vi värnar om goda förutsättningar för ett hållbart arbetsliv för våra medarbetare med god arbetsmiljö och möjlighet till ständig utveckling. För att uppnå detta erbjuder vi en arbetsplats med utvecklande arbetsuppgifter i en spännande bransch. Vi satsar på personalens hälsa med flera friskvårdsförmåner och aktiviteter. Vi har konkurrenskraftiga anställningsvillkor och goda förmåner som komplement. Kretslopp, omtanke och framåt är våra värdeord som avspeglar sig både inom bolaget och ut till kunder.

Bra att veta

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start omgående eller enligt överenskommelse. Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning kommer att genomföras. Välkommen med din ansökan senast den 18 juni 2023. Urval sker löpande och tjänsterna kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Har du frågor eller vill ha mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Affärsområdeschefen Per Karlsson på per.karlsson@borasem.se eller driftchef Claes Ranweg på claes.ranweg@borasem.se

Vår vision är att tillsammans med boråsarna skapa Sveriges mest hållbara kretsloppsstad. Borås Energi och Miljö ansvarar för infrastruktur i Borås såsom fjärrvärme, avfallshantering, vatten och avlopp. Vi har över 350 medarbetare hos oss och 98 olika yrken. Omsättningen uppgår till cirka en miljard. Bolaget ingår i Borås Stadshus och är en av Borås mest spännande och utvecklande arbetsplatser.

Vi ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

Som ett led i vårt säkerhetsarbete och att vara en attraktiv arbetsgivare genomför vi bakgrundskontroller och drogtester på alla som är aktuella för anställning hos oss.

Inför varje rekrytering tar vi beslut om vilka rekryteringskanaler vi ska använda och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

BORÅS ENERGI OCH MILJÖ

Placering

Borås

Kontaktperson

Borås Energi och Miljö AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons