Jobbsafari är en del avschibsted logo

Utvecklingssamordnare till centrala elevhälsan

Malmö stad · Malmö · Ansök senast 28 jan. (8 dagar kvar)

Heltid

Arbetsuppgifter

Studie- och yrkesvägledningen bidrar till att ge elever kunskaper och färdigheter för att kunna fatta väl grundade beslut om framtida studie- och yrkesval. Centrala elevhälsan förstärker nu sin organisation med en utvecklingssamordnare för studie- och yrkesvägledare till stöd för ökad likvärdighet inom verksamhetsområdet!

Som utvecklingssamordnare utgör du en del av Centrala elevhälsans samlade, tvärprofessionella resurs till stöd för skolorna och förvaltningen. Du ansvarar för att ge verksamhetsnära kollegor stöd i det operativa arbetet och säkerställer likvärdighet utifrån gällande styrdokument genom återkommande professionsnätverk och med stöd av verksamhetsnära referensgrupp. I ditt uppdrag som utvecklingssamordnare samarbetar du med utvecklingssamordnaren för studie- och yrkesvägledning på Pedagogisk Inspiration. Du ansvarar för att samordna den snäva/individuella vägledningen och ditt arbete ska bidra till verksamhetsutveckling av studie- och yrkesvägledningen som hela skolan ansvar. Genom kunskap och nya perspektiv bistår du förvaltningen med analyser och underlag för utveckling och kvalitetssäkring av verksamhetsområdet. Inom ramen för ditt uppdrag kommer du också att ha särskilt fokus på studie- och yrkesvägledning för elever med förhöjd sårbarhet i högspecialiserade verksamheter. Uppdraget förutsätter ett stort intresse för utvecklingsarbete till stöd för elevers livslånga lärande och utveckling, samt systematisk samverkan med interna och externa aktörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen som studie- och yrkesvägledare samt minst två års erfarenhet av arbete i rollen som studie- och yrkesvägledare. Erfarenhet från arbete inom grundskola är meriterande. Du har en god insikt i skolans mål och styrdokument och en hög grad av digital kompetens. Erfarenhet av elevhälsans digitala systemstöd Prorenata är också meriterande då professionsspecifikt dokumentationsstöd utgör en del av uppdraget.

Som person är du nyfiken och driven, arbetar proaktivt och är inte rädd för att testa nya vägar. Du är kommunikativ, lyhörd, har god samarbetsförmåga, är trygg i att bygga nätverk och skapar förtroendegivande relationer. I ditt arbetssätt är du strategisk och uppdragsfokuserad samtidigt som du är flexibel och har tålamod för processerna. Vidare trivs du med att arbeta både på egen hand som i team och har förmåga att självständigt driva ditt arbete framåt. Sammantaget ställer uppdraget krav på att du har en hög kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Om arbetsplatsen

Centrala elevhälsan driver och utvecklar övergripande elevhälsofrågor samt arbetar för att skapa likvärdiga förutsättningar för alla elevers lärande och välmående i Malmö stads grundskolor. Centrala elevhälsan består av representanter för elevhälsans professioner och innefattar olika funktioner och verksamheter. Inom Centrala elevhälsan får du möjlighet att växa, både som person och som medarbetare. Du är aldrig ensam i ditt uppdrag utan har alltid någon du kan vända dig till för stöd och vägledning. Tillsammans skapar vi varje elevs bästa skola!

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2022-03-01

Övrigt

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Cecilia Holmkvist

070-8177447