Jobbsafari är en del avschibsted logo

Utvecklingsingenjör & projektledare inom BI – Vattenfall Värme

Utvecklingsingenjör & projektledare inom BI – Vattenfall Värme

Nyköping · Nyköping · Ansök senast 31 aug.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du följa med oss på resan mot en fossilfri framtid? På Vattenfall har vi beslutat oss för att göra ett fossilfritt liv möjligt inom en generation. Nu söker Vattenfall Värme en ny talang som vill vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och driva utvecklingen framåt.

Det här är vi, dina nya kollegor

Vattenfall Värme är en europeisk leverantör av el, värme och kyla med verksamheter som hjälper våra kunder att styra om mot ett fossilfritt liv. Vi är drygt fyra tusen anställda som levererar fjärrvärme, fjärrkyla och ånga till industrier, fastighetsägare och privatpersoner i fyra länder med vårt huvudkontor i Solna.

I Sverige levererar vi fjärrvärme, fjärrkyla och ånga till industrier, fastighetsägare och bostadskunder i femton kommuner. Värme Sverige är den fjärde största fjärrvärmeleverantören i Sverige och levererar hållbar uppvärmning till cirka 200 000 svenska hushåll samt värme, kyla och ånga till industrikunder. Vi erbjuder också energilösningar till fastighetskunder som solpaneler och värmepumpar. Att vår huvudprodukt fjärrvärme spelar en viktig roll i det nya cirkulära samhället är vi extra stolta över.

Du kommer tillhöra enheten Maintenance & Technology som har till uppgift att stötta värme- och kraftvärme anläggningar med teknisk kompetens, utredningar, underlag till investeringsprojekt och digitaliseringsfrågor. Hos oss blir du en del av ett team som brinner för att vara med och bidra till den framtida utvecklingen. Du som BI utvecklare & projektledare blir en nyckelspelare i vårt arbete med att bli en datadriven verksamhet genom att vara en brygga mellan verksamheten och våra utvecklare.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som utvecklingsingenjör & projektledare inom BI

– Leda och genomföra digitaliseringsprojekt kopplade mot Vattenfalls fjärrvärmeverksamhet

– Jobba med stakeholders och andra utvecklare i en BI-miljö för att förstå och definiera användarkrav för rapportering och visualisering

– Definiera, utveckla och presentera nyckeltal inom värmeområdet

– Stötta i olika utvecklingsprojekt

– Utreda och hitta synergier mellan olika anläggningar som kan användas till förbättrande åtgärder

– Jobba i en internationell agil miljö, där engelska är företagsspråket

Vi söker dig som

• har en relevant högskoleutbildning (minst 180 hp) alternativt annan utbildning som bedöms likvärdig samt har ett stort intresse för digitalisering och energifrågor

• har erfarenhet av att leda digitaliseringsprojekt och arbeta med Power BI (desktop + services)

• är självgående i ditt arbete och jobbar strukturerat för att nå uppsatta mål

• har erfarenhet av Microsofts teknikplattformar, inom Analytics t. ex. Power BI

• är noggrann samtidigt som du har förmågan att inte fastna i detaljer utan kunna särskilja det som har avgörande påverkan.

• är kommunikativ och har förmågan att fånga upp behov samt presentera resultat

• behärskar svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har

• erfarenhet av energibranschen

• förståelse och intresse för data arkitektur

• erfarenhet av projektledning

• kunskap om Azure SQL/DW, Datalake, Machine Learning

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss blir du en del av ett starkt team med fantastiska kollegor. Organisationen är engagerad och motiverad och står inför flera spännande utmaningar. Vi erbjuder ett omväxlande arbete, ett modernt ledarskap och många kontaktytor. Att livet i sin helhet ska gå ihop är en självklarhet för oss, vi lägger stor vikt vid att du ska hitta en balans mellan arbete och fritid och erbjuder attraktiva personalförmåner. Som medarbetare på Vattenfall Värme är du delaktig i att skapa framtidens uppvärmning och att forma morgondagens fossilfria energisamhälle.

Placeringsort: Solna, Uppsala, Jordbro, Nyköping. Resor i tjänsten till våra anläggningar är en naturlig del av arbetet.

Nyfiken? Så här får du veta mer!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande tillförordnad chef, Catherine Östergren +46-76 1349866.

För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Adrian Malmberg +46-70 2342641.

Varmt välkommen med din ansökan! Skicka med ett CV och ett personligt brev, sista ansökningsdatum är 31 augusti.

Fackliga representanter är Kalle Almqvist, Akademikerna, Kjell Karlsson Ledarna, Göran H Johansson SEKO och Patrik Nenzén, Unionen. Du når dem via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.

Obs! Vi tar inte emot ansökningar via mail. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsvariation.


Att arbeta inom Vattenfall Värme innebär att arbeta med samhällsviktig infrastruktur. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Nyköping

Placering

Nyköping

Kontaktperson

Vattenfall AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons