Jobbsafari är en del avschibsted logo

Utvecklingsingenjör inom gasväxlingsprestanda

Utvecklingsingenjör inom gasväxlingsprestanda

SCANIA CV AB · Södertälje · Ansök senast 14 dec.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vår sektion ansvarar för gasväxlingssystem ansvarar för prestanda från luftintag till avgasutlopp. Vår grupp arbetar genom alla Scanias projektfaser från för utveckling av system- och komponentkoncept till industrialiseringsprojekt. Vi har egenskapsansvar för prestanda och håller samman och representerar sektionens komponentgrupper i konceptprojekt. En viktig del av gasväxlingsprestandan är funktion på hög höjd och i varmt klimat.

Som ansvarig för verksamheten vill jag bygga ett starkt team med olika bakgrund och erfarenhet där utveckling och kravbalansering står som gemensam nämnare. Vår grupp ska kännetecknas av en inkluderande, positiv och hjälpsam inställning.
  • Vill du jobba med nya lösningar som har stor påverkan på upplevelsen av slutkunden?
  • Vill du vara med och påverka strategier för konceptutveckling?
  • Vill du jobba i en organisation som ständigt strävar efter att förbättras och utmanar sitt sätt att arbeta?
Då tror vi att jobbet som utvecklingsingenjör hos oss kan vara rätt för dig!

Dina arbetsuppgifter

Huvuduppgiften är att stötta motorutvecklingsprojekten med expertis inom gasväxlingsprestanda, delta i prestandagrupper, utveckla våra simuleringsmodeller och driva utvecklingsprocessen mot taktade simuleringar. Nu ska vi stärka vårt arbete med Virtual Truck and Bus (VTAB) där vi anpassar våra motormodeller så att de kan kommunicera med övriga simuleringsmodeller, vilket ställer nya krav på balanseringen mellan hastighet och noggrannhet. Det möjliggör att vi kan simulera motorns egenskaper i fordon på givna körsträckor redan i tidig utvecklingsfas.

Gruppens ansvarsroll gör det viktigt med tät tvärfunktionell interaktion med övriga grupper inom styrsystem, efterbehandling och resten av drivlinan. Detta gäller för såväl produktutvecklingsprojekt som metodutveckling. Vi ansvarar för motorernas höghöjdskalibreringar vilka vi utvecklar genom simulering och verifierar bla på Scanias sommarprov.

Primärt verktyg för simuleringar är GT-Power där helmotorsystem modelleras och utvärderas mot motorprovning, vägcykler och tänkbara applikationer. Detta simuleringsbaserade arbetssätt ger möjlighet till studier av system på fullmotor i tidiga skeden innan hårdvara finns.

Du har bra stöd i gruppen av seniora medarbetare med många års erfarenhet, och du är en del i utvecklingen av gruppens verksamhet och processer genom ständigt förbättringsarbete.

Din profil

Vi söker dig som är en kommunikativ, initiativtagande och strukturerad problemlösare som ser möjligheter. Du har en positiv inställning, har lätt för att knyta nya kontakter samt uppskattar både att arbeta i team och på egen hand. Vi vill att du är:
  • Intresserad av simuleringsdriven utveckling och har gedigen erfarenhet inom motorprestanda.
  • Civilingenjör inom farkost/maskin/teknisk fysik eller liknande.
  • Behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
För mer information

Kontakta gärna gruppchef Henrik Willstrand, 070-3501712.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla cv, personligt brev samt relevanta betyg/intyg.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

SCANIA CV AB

Placering

Södertälje

Dela jobbannonsen

Anmäl annons