Utvecklingsingenjör – Automation

Central Verksamhet - Forskn/Utv. · Skellefteå

·

Ansök senast 15 okt.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Tjänsten ingår i Sektionen EIA (Elektrifiering, Instrumentering och Automation) med 6 anställda som är en del av Systemteknikavdelningen.

Sektionen fungerar som en central resurs för driftsprojekt, förvaltning samt forskning och utveckling inom affärsområde gruvor. För närvarande innebär det Aitik, Garpenberg, Bolidenområdet, Tara på Irland samt Kevitsa och Kylylahti i Finland.

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår att medverka i Bolidens forskning och utveckling, förvaltning och projekt kring automationssystemet ABB 800xA.

I mindre projekt och uppdrag genomförs arbetet relativt självständigt mot uppdragsgivarna som är Bolidens gruvor och anrikningsverk. I större projekt ingår att medverka i projektgrupper.

I många fall sker arbetet i nära samarbete med övriga centrala teknikavdelningar i Boliden. I större projekt kommer externa konsultresurser att krävas, där ingår i arbetet att samordna dessa. Stationeringsort är Boliden. Resor med tillhörande övernattningar ingår i arbetet.

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Utbildning och kvalifikationer

Du är högskoleutbildad med inriktning Automationsingenjör eller reglerteknik eller har motsvarande arbetslivserfarenhet. erfarenhet av Automationssystemet ABB 800xA och Bolidens anpassningar är meriterande, liksom kunskap från processindustrin och anläggningar för gruvor och anrikningsverk. Arbetet ställer krav på god förmåga att samarbeta med andra samt att uttrycka dig muntligt och skriftligt på både svenska och engelska även B-körkort är ett krav.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Central Verksamhet - Forskn/Utv.

Placering

Skellefteå

Kontaktperson

Boliden Mineral AB