Jobbsafari är en del avschibsted logo

Utvecklare till Scania I-Talent Program september 2024!

Utvecklare till Scania I-Talent Program september 2024!

Academic Work · Södertälje · Ansök senast 19 apr. (48 dagar kvar)

Heltid

För åttonde gången drar Scania i gång sitt uppskattade I-Talent Program! Detta är programmet för dig med ett stort driv att utvecklas, som gärna bidrar med nya idéer och som vill vara en del i arbetet med att driva omställningen mot en mer hållbar transportindustri! Tar du examen 2024 eller har max ett par års erfarenhet i din IT-karriär är detta för dig!Om tjänsten

Scania är ett av Sveriges största företag och erbjuder lastbilar och bussar för tunga transporter i kombination med ett bredd produktrelaterat utbud av tjänster. De har målsättningen att driva omställningen till ett hållbart transportsystem genom att utveckla säkra, smarta och energieffektiva transportlösningar som är bättre för både människor och vår planet. De har idag runt 50 000 medarbetare i cirka 100 länder och tillsammans med partners och kunder driver de omställningen mot en mer hållbar transportindustri och är både trendsättare och pionjärer inom elektrifiering och hållbara transportsystem.

Tillsammans med flertalet andra I-talents kommer du erbjudas en unik chans att delta i ett program som kommer kickstarta din resa hos Scania. Du anställs i en specifik roll och tillhör ett team men varvar arbetet i din roll med träffar tillsammans med de andra I-talents. Programmet startar varje höst och är utformat för dig som är junior i din karriär och för att du ska få de bästa möjliga förutsättningarna att växa in i din roll. I-talent består, utöver arbete i ditt team, i huvudsak av tre delar - ”Learning your professional role”, ”Go-and-see” och ”Training”. Detta ger även mycket goda möjligheter att bygga ett bra nätverk inom Scania och förutom dina I-talents-kollegor och din närmsta chef tilldelas du även en buddy som kommer att finnas där för dig din första tid.

Hos Scania erbjuds du en mångkulturell arbetsmiljö med ambitiösa kollegor och ett företag som satsar på sitt ledarskap. Här finns plats för alla att växa, oavsett om du vill vara generalist, specialist eller ledare. Har du rätt inställning och är motiverad att ta ansvar har du alla möjligheter att utvecklas!

Läs mer om programmet här: https://aw.italentscania.com

Rollbeskrivningar
OBS! Då Scania rekryterar till olika roller vill vi att du väljer ut de 2-3 roller som du är mest intresserad av och tydliggör detta i ditt CV och personliga brev.

OBS 2! Annonsen kan komma att utökas med fler roller eftersom

Software High Performance
Som en del av Software High Performance Platform-teamet kommer du att ingå i många intressanta mjukvaruprojekt som drivs inom Traton och Scania R&D. Din huvudsakliga uppgift blir att arbeta med C++ Embedded-utveckling och utveckla en plattform som integreras direkt i lastbilarnas olika high performancs system som tex infotainment, connectivity, autonomi... . I takt med ständigt ökande teknologiska krav fokuserar teamet på att skapa en produkt som underlättar för Traton att implementera ny funktionalitet i lastbilsdatorerna och optimera deras prestanda och användning. Teamet kännetecknas av en mångkulturell och vänlig arbetsgrupp om 12 personer med god erfarenhet av att ta emot tidigare I-Talents. I teamet värdesätts hög kvalitet, effektiv programmeringsmetodik och gott samarbete. Detta innebär nära samarbeten både med kollegor i Södertälje och systergruppen i München. På sikt kan möjlighet till internationellt utbyte finnas vid intresse. Teamet jobbar framförallt i C++, med AWS som molnlösning, samt med ett DevOPs inspirerat upplägg (CI/CD). Med fördel har du kommit i kontakt med liknande teknologi sedan innan, men det absolut viktigaste är din vilja att lära och nyfikenhet inför nya problemställningar.

Product Development IT - Embedded Toolchain
Som en del av Product Development IT befinner du dig mellan affär och IT och jobbar med produkter som Scanias interna R&D använder och som till viss del består av tredjepartslösningar. Applikationerna stöttar allt som R&D gör inom Embedded Software- utveckling och kan exempelvis vara verktyg för att hantera utvecklingsprojekt, kravhanteringsverktyg och upphandlingsverktyg och alla dessa är relaterade till olika lagstiftningar vilket gör produkterna mycket viktig ur en säkerhetssynpunkt för Scania. Riskanalysverktyget används exempelvis för att göra en analys av lastbilens signaler, hur den styrs och vilka fysiska risker som kan uppstå för att förebygga olyckor. Du kommer även ha en hel del kontakt med användarna för att sätta dig in i deras behov och önskemål och produkterna utvecklas främst i Java, JavaScript, Python och Velocity. Du blir en del av ett socialt, mångkulturellt team med 10 andra kollegor och din närmsta chef, varav några av dina närmsta kollegor är tidigare I-talents! Du kommer att ha ett tätt samarbete med övriga i teamet och det är inte sällan som de hittar på aktiviteter som AW´s, picknicks, badminton och andra sociala aktiviteter även utanför jobbet. Utöver det är detta ett team där man ställer upp för varandra, tar ett gemensamt ansvar och delar kunskap med varandra. Vi söker dig med ett stort intresse för att utvecklas inom programmering och har du dessutom kunskaper (eller vilja att lära) inom DevOps, AWS, Gitlab eller CI/CD så ser vi det som ett plus men inget krav, det viktigaste är din vilja och engagemang att utvecklas!

Front End-utvecklare Embedded IT
Som utvecklare inom R&D Embedded IT tillhör du ett mindre team om sju personer varav fyra utvecklare, en scrum master och en produktägare samt din närmsta chef. Tillsammans kommer ni att utveckla verktyg och applikationer som används globalt för projektering och dokumentation av mjukvaru,el och elektronik signaler i Scanias lastbilar och ni jobbar således med mycket viktiga verktyg för Scanias produktutveckling. Du kommer framförallt att ha fokus på front end-utveckling och verktyget används av flera tusen användare i såväl Sverige som Kina, USA och Tyskland. Utvecklingen sker framförallt i JavaScript/Angular samt en del C# i backend än så länge. Teamet jobbar på att komma ännu närmre användarna, modernisera och globalisera applikationerna och vi söker dig med mycket energi som vill komma in och utmana tankesätt, som vågar ställa frågor och som driver och utvecklar dig själv, såklart med stöd från din närmsta chef och ett erfaret team!

CAD/CATIA Development
Scania genomgår just nu en spännande förvandling från en renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar. IT är en avgörande del av denna transformation och Scania IT har gett sig ut på en spännande förändringsresa för att bidra till denna utveckling. En del i denna förändring är att anpassa CAD- och PDM-sektionens system och det är detta du kommer att arbeta med! Utvecklingen sker främst i C men på sikt även i Java och vi söker dig som brinner för utveckling och lockas av utmaningen att få människor och teknik att samarbeta för att nå bästa resultat. Du kommer att tillhöra en stor avdelning och jobba i en roll med många kontaktytor och detta är en roll för dig som trivs i en utåtriktad arbetsmiljö där man delar kunskaper med varandra. Du behöver inte kunna allt från början utan det viktigaste är din ambition och vilja att utvecklas!

Technical Operations Manager Development Tools
I rollen som Operation Manager/Technical Operations Manager inom gruppen Dev Tools kommer du att tillhöra ett team som är central plattformsägare för många av de mjukvaruverktyg som används av utvecklarna på Scania. Verktyg som ingår är exempelvis Jira, Gitlab, Artifactory och Azure DevOps. Teamet består av personer av olika bakgrund och roller som produktägare, Security Lead, arkitekt, business developer och Portfolio Manager. Det finns en bred kompetens inom teamet både teknisk och kommersiell kompetens. Gruppen tycker om roliga och sociala teamaktiviteter och att dela kunskap med varandra i olika sammanhang. En passande bakgrund för dessa roller är inom IT med grundläggande kunskaper inom programmering. Verktygen ligger främst på AWS och utvecklas i Python och har du kunskaper inom datamodellering är det en fördel. Det viktigaste är din inställning till att vilja utvecklas och ta initiativ till att driva saker själv samt att du tycker om att jobba med olika människor. Du behöver även kunna kommunicera med olika stakeholders både på en teknisk och kommersiell nivå. Detta är en roll som ger bra möjligheter till att på sikt utvecklas till att bli produktägare.

Driver Display
Driver Display-teamet ansvarar för implementering av affärslogik för föraraviseringar, ikoner, menysidor, inställningar och annan förardisplayfunktion och utvecklar således mjukvaran i fordonet (embeddedutveckling). Produkten säkerställer att förarna så effektivt som möjligt kan använda de många funktionerna i Scanias fordon och tillsammans ökar de värdet av produkterna genom en bra mjukvara. Då teamet jobbar med utveckling av funktionalitet som direkt påverkar fordonets förare innebär det att du komma jobba nära den fysiska produkten och utvecklingen sker främst i C++. Teamet består av både produktägare, Scrum Master och utvecklare och även tidigare I-talents! Här blir du en del av ett team med olika personligheter, erfarenhet och från olika kulturer och med en hel del ingenjörshumor ;) Rollen passar dig som är duktig på problemlösning, har en god samarbetsförmåga och en vilja att förstå hur alla funktioner och delar fungerar tillsammans. Du vågar be om hjälp och motiveras av att utmana dig själv och till hjälp att du ett stöttande team som jobbar tillsammans för att utveckla en riktigt bra produkt!Kvalifikationer

I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ditt intresse för såväl tjänsten som Scania som företag. Vi söker efter engagerade och duktiga problemlösare som gärna kommer med nya idéer om hur saker kan förbättras och utvecklas. Det är av stor vikt att du har en god samarbetsförmåga och tar ett stort ansvar för ditt eget lärande. Gör du det finns oändliga möjligheter att utvecklas. Exempelvis har tidigare I-talents nu både ledar- och specialistroller!

OBS! Var tydlig i ditt CV och personliga brev vilka 2-3 roller du främst är intresserad av och varför.

Vidare har du...

 • Har en eftergymnasial utbildning inom systemvetenskap, datateknik, nätverk, infrastruktur eller liknande
 • Har kunskaper i något av språken Java, C#, Kotlin eller TypeScript, C, C++, Python
 • Har kunskaper i frontend-ramverk som React, Angular eller Vue
 • Är nyexaminerad våren 2024 eller har upp till 2 års arbetslivserfarenhet vid programmets start september 2024
 • Har mycket goda kunskaper i engelska då det är det primära arbetsspråket

Meriterande

 • För vissa av rollerna är det meriterande med kunskaper i svenska

Rekryteringsprocessen

 • Telefonintervju med Academic Work
 • Tester (problemlösning + personlighet)
 • Djupintervju med Academic Work
 • Intervju med Scania (vid vissa tjänster tillämpas även programmeringstester)
 • Referenser + beslut

Intervjuer med Scania kommer ske under kvartal 1 2024

 • Start: September 2024
 • Omfattning: Heltid, visstidsanställning 6 månader med god chans till förlängning
 • Placering: Södertälje och med möjlighet till distansjobb några dagar i veckan
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och alla frågor kring processen hanteras av Academic Work.
 • Kontaktuppgifter: Ansvariga rekryteringskonsulter Johanna Sörell johanna.sorell@academicwork.se, Emelie Säfbom, emelie.safbom@academicwork.se samt Milly Ellqvist Weidstam, milly.weidstam@academicwork.se

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Academic Work

Placering

Södertälje

Dela jobbannonsen

Anmäl annons