Jobbsafari är en del avschibsted logo

Utvecklare till Saab för morgondagens Gripen!

Utvecklare till Saab för morgondagens Gripen!

SAAB · Linköping · Ansök senast 15 sep.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Önskar du att utveckla dig själv i en utmanande miljö där du får chans att arbeta i teknikutvecklingens frontlinje? Då är vi rätt företag för dig! Vi har stora möjligheter att anpassa din tjänst beroende på dina styrkor och intresseområden. Vi kommer att erbjuda dig ett mångsidigt, flexibelt och utmanande arbete i att utveckla nästa generation av stridsflygplanet Gripen.

Om företaget

Dina arbetsuppgifter

Vi behöver förstärka vår verksamhet med fler mjukvaru- och systemingenjörer inom teknikområdena:
  • Tactical Systems
  • Human-Machine Interaction
  • Avionikarkitektur och Avionikdatorsystem
Du kommer på olika sätt medverka i utvecklingskedjan, från tidiga definitionsfaser, konceptstudier, kravställning, design, systemsäkerhetsarbete och mjukvarukonstruktion till verifiering och validering i flygsimulatorer, riggar och stöd vid flygprov.
Arbetsinnehållet kräver ofta spetskunskap inom teknikområdet. För att du ska nå detta kommer du att få en stegvis kompetensutveckling som skräddarsys just för dig genom både utbildningar och kunskapsöverföring från erfarna kollegor. Flera projekt sker i internationellt samarbete vilket innebär att det kan finnas möjligheter att arbeta kortare eller längre tider utomlands.

Hos oss kommer du inte till ett färdigdukat bord: vi har en komplex produkt som stundtals ger oss gråa hår, men även en stor tillfredsställelse när vi tillsammans löser problem. Vi har stort leveransfokus, samtidigt tycker vi det är viktigt att kunna varva ner över en fika eller andra roliga aktiviteter med trevliga kollegor.

Placeringsort är Linköping.

Din profil

För att trivas hos oss tror vi att du är en person som är nyfiken på nya tekniska utmaningar.

För oss är de personliga egenskaperna viktiga och vi tror att du har lätt för att samarbeta och är öppen för förändringar i det dagliga arbetet. Du bidrar även till ett bra arbetsklimat och en god teamkänsla, något som vi värdesätter högt.

Vi ser att du har en teknisk högskoleutbildning med inriktning mot mjukvara.

Då vi inom området har en mycket stor teknisk bredd och djup finns mycket goda möjligheter till omväxlande arbetsuppgifter och personlig utveckling.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Varför SAAB?
Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.

Ansökningsförfarande

I denna rekryteringsprocess samarbetar Saab med Skill. Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Isabelle Wallin, isabelle.wallin@skill.se.

Om oss

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda: https://www.saab.com/career/saab-life/meet-our-people/i-want-to-invent-the-future

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem samt framtidsstudier som förberedelse för framtida bemannade och obemannade flygsystem och vidareutveckling av befintliga produkter. Läs mer om oss här: https://www.saab.com/about/company-in-brief/organisation

Saab är stolt karriärföretag 2022

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

SAAB

Placering

Linköping

Dela jobbannonsen

Anmäl annons