Jobbsafari är en del avschibsted logo

Utredningsledare till Svenska kraftnät

HRM Affärsutveckling AB · Stockholm · Ansök senast 6 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vill du vara med och definiera framtidens kraftsystem i Sverige? Svenska kraftnät är inne i en expansiv fas präglad av stora investeringar med syfte att bygga ut och förnya Sveriges stamnät för el.

Svenska kraftnät söker nu Utredningsledare som vill ansvara för att utredningen för anläggningsprojekt går framåt och i mål.

Vill du jobba med större utredningar som även innefattar internationella anslutningar? Rollen som utredningsledare är bred och du kommer att arbeta med varierande arbetsuppgifter som placerar dig mitt i den gröna energiomställningen.

Om tjänsten

Du kommer att tillhöra enheten Genomförandeanalys som ansvarar för att projektleda utredningar för anläggningsprojekt i det svenska stamnätet. Resultatet ligger till grund för projektering och upphandling av Svenska kraftnäts anläggningsprojekt. Utredningsledaren tar också fram underlag för beslut och tecknar avtal med nätägarbolag. Enheten består idag av 13 medarbetare samt fem resurskonsulter men kommer att växa framåt och det finns stor möjlighet att vara med och forma arbetssätt och påverka hur enheten skall utvecklas.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg, alternativt på vårt lokalkontor i Sundsvall. Inom det närmaste året kommer vi även öppna kontor i Göteborg och Luleå. Då projekten finns i hela Sverige och vi arbetar mycket digitalt finns stor möjlighet till hemarbete oavsett stationeringsort.

Tjänsten innebär en del resor inrikes då vi arbetar med projekt i hela Sverige.

Dina arbetsuppgifter

Rollen som utredningsledare innebär att projektleda, dvs. planera, koordinera och följa upp arbetet i utredningsfasen.

Utredningsledaren projektleder de tre delanalyserna systemanalys, samhällsekonomisk analys och genomförbarhetsanalys. Inom ramarna för genomförbarhetsanalys ansvarar utredningsledaren för att ta fram stationsutformning, stationsplacering, framkomlighet och hinderanalys för möjliga ledningssträckningar samt ta fram risker med avseende på t.ex. arbetsmiljö och miljöpåverkan.

Du kommer också att ta fram underlag för investeringsbesluten samt tidplan och kalkyl för genomförandet. Du ansvarar för att leda och koordinera arbetet tillsammans med ett team av sakkunniga medarbetare från andra enheter för att uppnå en så heltäckande utredning som möjligt.

I arbetet ingår även kontakter med externa parter samt förhandlingar och framtagande av avtal med dessa.

Din bakgrund

Du har flera års erfarenhet av elnätsrelaterade uppgifter, antingen inom utredningar/förstudier inför nätutbyggnad, eller med förprojektering/projektering/projektledning av stationer eller ledningar. Du har en ingenjörsexamen eller motsvarande erfarenhet förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdigt.

Vidare har du:

  • mycket god förmåga att kommunicera och att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.
  • körkort B.

Det är meriterande med god kunskap om det nordiska kraftsystemet, erfarenhet från att leda utredningar/förstudier inom transmissions- eller regionnät, vana att arbeta i projektform och koordinera komplexa uppgifter i samverkan med andra samt med erfarenhet som projektledare för anläggningsprojekt inom transmissions- eller regionnät.

Dina personliga egenskaper

Vi söker dig som har mycket god samarbetsförmåga, som kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har utvecklat dina ledarskapsförmågor för att skapa engagemang och delaktighet i gruppen för att effektivt nå gemensamma mål. Du är initiativtagande, har en god förmåga att se till helheten och levererar resultat med hög kvalitet enligt tidplan. Vi ser gärna att du är analytisk och trivs med att motivera andra och dig själv i med- och motgång.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar vi med HRM Affärsutveckling. Vill du veta mer, kontakta gärna ansvariga rekryteringskonsulter Lars Anderberg, lars.anderberg@hrmab.se alt. +46 70 579 57 60 samt Albert Lundgren, albert.lundgren@hrmab.se alt. +46 70 236 36 99.

Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010 475 84 77 och Mikael Wallin, ST, tel. 010-475 84 94. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 6e februari 2022.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning. Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

HRM Affärsutveckling AB

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Hrm Affärsutveckling i Stockholm AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons