Jobbsafari är en del avschibsted logo

Utredningsingenjör

KRISTIANSTADS KOMMUN · Kristianstad · Ansök senast 23 maj

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Kristianstads är en spännande stad i utveckling med stora utmaningar och möjligheter. I tjänsten som utredningsingenjör ansvarar du för en viktig del i denna expansion. Hos oss får du arbeta självständigt med spännande projekt som kräver stort engagemang. Du är också en viktig del av gruppen som tillsammans arbetar mot gemensamma mål och stöttar varandra. 

Som utredningsingenjör ingår du i projektenheten på VA-avdelningen som har till uppgift att driva och genomföra investeringsprojekt. Din uppgift är att utreda VA-avdelningens framtida behov inom både ledningsnät och verk. Du ansvarar för förstudiearbetet inför exempelvis utbyggnad av VA-nätet och andra utvecklingsprojekt som VA-avdelningen medverkar i. I förstudierna tas underlag fram för projektets förutsättningar (behovsbedömning, befintliga anläggningar och ledningar, tillståndsfrågor, markförhållanden och andra tekniska lösningar.)

Utredningsingenjören deltar aktivt i en förnyelseplan för kommunens befintliga ledningsnät för både långsiktig förnyelse och förnyelse gällande de närmaste åren. 

Utredningsingenjören kommer dessutom att vara den drivande och sammanhållande länken mellan anläggningsavdelningen och en konsult som genomför förstudie där förutsättningarna för en reningsanläggning av lakvatten klargörs. 

Din profil
Vi söker dig som har examen från yrkeshögskola eller högre ingenjörsutbildning på högskole-/universitetsnivå inom området ekosystemteknik, kemiteknik, processteknik, VA eller motsvarande. Vi ser gärna att du har erfarenheter inom VA såsom utredningsarbete, van beställare av entreprenad- och konsulttjänster och gärna vana av arbete inom kommunal sektor. 

Eftersom kommunikation och dokumentation ingår i dina arbetsuppgifter har du god datorvana och uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift. Givetvis hanterar du Office-paketet och vi ser gärna att du har erfarenhet av MS Projects, dp Water och AutoCad. B-körkort är ett krav. 

Arbetet är fritt men kräver disciplin och stort engagemang. Som person är du nyfiken, driven, ansvarstagande, noggrann, tekniskt intresserad och självgående. Du tycker om att utreda, har olika lösningar på frågeställningar du ställs inför och kan väga dina alternativ för att få fram bästa lösningen. Du är en strukturell person och har lätt för att dokumentera ditt arbete. Framför allt är dina personliga egenskaper viktiga för oss då vi är härligt gäng på 10 medarbetare där vi-känslan är viktig för oss. 

I den här rekryteringen har Kristianstads kommun valt att samarbeta med OnePartnerGroup. För mer information kontakta rekryteringskonsult Annika Lundberg, 0769 46 83 30. Sista ansökningsdag är den 23 maj men ansök gärna idag då vi tillämpar löpande urval. 

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

KRISTIANSTADS KOMMUN

Placering

Kristianstad

Kontaktperson

OnePartnerGroup Kalmar AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons