Jobbsafari är en del avschibsted logo

Utredare i skolledarfrågor

Lärarförbundet · Stockholm · Ansök senast 31 aug.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Enheten för politik och påverkan söker utredare
Vill du jobba med att ge världens viktigaste yrke bättre villkor och förutsättningar? Att jobba på Lärarförbundet innebär att arbeta med en av Sveriges viktigaste frågor. Vi som jobbar här vill vara engagerande, öppna, kompetenta och drivande. Det är också egenskaper vi söker när vi letar efter nya medarbetare. Allt för att vi ska skapa goda förutsättningar och medlemsvärde för över 234 000 lärare samt växa i facklig styrka. I Lärarnas hus i Stockholm arbetar ungefär 150 personer och ytterligare cirka 100 kollegor är fördelade på 8 regionkontor. Runt om i landet finns också 19 000 medlemmar som engagerat sig i olika förtroendeuppdrag som jobbar mot samma mål.

Dina arbetsuppgifter:
Som utredare kommer du bland annat att arbeta med att skriva rapporter, besvara remisser och ta fram underlag, främst inom det utbildningspolitiska sakområdet. Ditt huvudsakliga arbetsområde kommer att vara skolledar- och styrningsfrågor. Du kommer att jobba mot både förbundsstyrelsen och den nationella styrelsen för Lärarförbundet Skolledare. Din placering kommer att vara på Enheten för politik och påverkan, som är en del av Avdelningen för professionsfrågor och består av ett tiotal medarbetare. Enheten samarbetar nära andra enheter för att arbetet med medlemsrekrytering, opinionsbildning och påverkan ska vara framgångsrikt. Att både kunna arbeta självständigt och i samarbete med andra är därför viktigt.

Vi söker dig som:
Vi söker dig som har mångårig arbetslivserfarenhet inom utbildningsområdet samt erfarenhet av skolledarfrågor och verksamhetsstyrning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete eller förtroendeuppdrag i politisk, ideell eller medlemsstyrd organisation.

Vi vill dessutom att du:
  • har relevant akademisk examen, gärna en lärarutbildning
  • är analytisk och har god förmåga att förstå konsekvenserna av olika lösningsförslag
  • har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
  • har lätt för att samarbeta och dela med dig av din kunskap
  • har förståelse för hur det är att vara förtroendevald och är bra på att möta och kommunicera med såväl förtroendevalda som tjänstemän.
Du har en utpräglad förmåga till helhetssyn och att fånga upp hur externa händelser kan komma att påverka organisationen. Du har ett systematiskt arbetssätt och utredarförmåga samtidigt som du snabbt kan sätta dig in i olika frågeställningar. Du har även förmåga att agera tillsammans med andra aktörer för att få ytterligare insikt, och därmed påverkanskraft, i organisationens prioriterade frågor. Du har goda IT-kunskaper.

Vad kan vi erbjuda dig?
Givetvis har vi ett riktigt bra kollektivavtal med tjänstepension, men vi kan även erbjuda dig subventionerade luncher i vår trevliga lunchrestaurang med utsikt över Mälaren. Vi erbjuder friskvårdsbidrag, massage till subventionerat pris, möjlighet att låna cykel och tillgång till Lärarförbundets eget gym. Som anställd kan du vara med i vår konstförening Segelduken som ordnar konstvisningar och årliga utlottningar av konstverk. Vi finns på Stora Essingen i Stockholm i fina lokaler. Vi förutsätter att du delar Lärarförbundets grundläggande fackliga värderingar. Lärarförbundet strävar i alla avseenden efter frihet från diskriminering och lika möjligheter för alla. Tjänsten är en tillsvidareanställning med start efter överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas. Heltidstjänst.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Lärarförbundet

Placering

Stockholm

Dela jobbannonsen

Anmäl annons