Jobbsafari är en del avschibsted logo

Utredare för linjeboken & JNB kapitel två, infrastruktur

Utredare för linjeboken & JNB kapitel två, infrastruktur

Trafikverket · Borlänge · Ansök senast 21 dec.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Som utredare för underlag till linjeboken & JNB kapitel två, infrastruktur på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Utredare för linjeboken & JNB kapitel två, infrastruktur

Arbetsuppgifter

Som utredare kommer du bland annat arbeta som redaktör för linjeboken och järnvägsnätsbeskrivningen (JNB) kapitel två, infrastruktur. Linjeboken är ett underlag som innehåller uppgifter som tåg-och banpersonal behöver i sitt dagliga arbete. Den används också av administrativ personal som t.ex. tidtabellsplanerare, projektörer, forskare och tågledare. Du uppdaterar underlag till linjeboken i ditt geografiska område med de förändringar som sker, det kan t.ex. gälla hastighetsförändringar, flytt av skyltar mm. Linjeboken uppdateras med jämna mellanrum och det är viktigt att vi håller deadlines.

I arbetet med JNB kapitel två, infrastruktur kommer du också ansvara för att uppdatera avvikelser. JNB presenterar förutsättningarna för att bedriva trafik eller ansöka om kapacitet på det svenska järnvägsnätet som Trafikverket förvaltar.

Arbetet vi gör med linjeboken och JNB är unikt för Trafikverket och för att du ska komma in i arbetet på bästa sätt, kommer du få en individuellt anpassad introduktion. Du kommer ha täta avstämningar med din chef i början samt med dina kollegor. Du kommer att få en utpekad handledare men självklart finns även övriga gruppen tillgänglig för frågor för att du på sikt ska kunna driva dina frågor självständigt. Det är fyra stycken som arbetar med liknande arbetsuppgifter och samarbetet i gruppen fungerar väldigt bra, det är prestigelöst och vi hjälper varandra.   

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Testerna kommer mailas ut den 7 januari och vi ber dig därför hålla koll på din mail. 

Kvalifikationer

Vem är du?

Du har förmågan att självständigt planera och strukturera ditt arbete utifrån uppsatta deadlines samtidigt som du är prestigelös och vågar be dina kollegor om hjälp. Du har en god samarbetsförmåga, där du både delar med dig av din kunskaper och anpassar dig för att nå det gemensamma målet. Du har också en problemlösningsförmåga där du hittar lösningar på uppkomna problem och kan sätta din in i olika lösningar.   

Vi söker dig som

  • har några års erfarenhet av praktiskt eller administrativt arbete inom järnväg
  • har god datavana och är van användare av Word alternativt motsvarande

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Läs mer här

Intresserad av verksamhetsområdet Underhåll? Läs mer om oss och våra lediga tjänster här!

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/Lediga-jobb/medarbetare-till-underhall/

Intresserad av att läsa mer om linjeboken? Läs mer här!

https://www.trafikverket.se/for-dig-i-branschen/jarnvag/Underlag-till-linjebok/Om-Linjeboken/

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Borlänge

Kontaktperson

Trafikverket

Dela jobbannonsen

Anmäl annons