Jobbsafari är en del avschibsted logo

Utredare ajourhållare av NVDB

Trafikverket · Borlänge · Ansök senast 15 aug.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Som utredare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Utredare ajourhållare av NVDB

Arbetsuppgifter

Nationella vägdatabasen (NVDB) betraktas som en av samhällets grunddatabaser och innehåller en grundläggande geometrisk och topologisk beskrivning av vägnätet samt företeelsedata för det svenska vägnätet. Trafikverket är ansvarig för NVDB och utför sitt åtagande i samverkan med ett NVDB-råd där Lantmäteriet, Skogsnäringen, Sveriges kommuner och regioner samt Transportstyrelsen ingår. Sektionen Anläggningsdata ansvarar för ajourhållning av NVDB på Trafikverket.

I rollen som utredare och ajourhållare av NVDB tar du emot leveranser av vägnät och företeelser. Du kontrollerar, bearbetar och registrerar leveranserna med hjälp av särskilt framtagna tekniska verktyg. Leveranserna som du arbetar med kan variera mycket i omfattning, alltifrån stora komplexa leveranser som tar flera dagar att hantera till mindre enklare leveranser som hanteras på kortare tid. Exempel på arbetsuppgifter:

  • kontrollera att leveranser har rätt kvalitet och är kompletta i enlighet med regelverk för att säkerställa att det inte sker bristfälliga uppdateringar i databasen
  • bedöma om leveranser behöver kompletteras och i förekommande fall returnera leveranser
  • komplettera och bearbeta leveranser
  • rätta och uppdatera historik i databasen
  • registrera kompletta leveranser i databasen

Utöver arbetsuppgifterna ovan får du möjlighet att medverka i projekt och aktiviteter för att utveckla enhetens ordinarie leveranser samt arbetsuppgifter inom förvaltning. Du kommer ingå i en geografiskt spridd grupp om ca 5 personer som arbetar med ajourhållning.

Övrig information

Skypeintervjuer är planerade att ske enligt preliminär tidplan v. 34.

Kvalifikationer

Vem är du?

Vi söker dig som är noggrann när du utför arbetsuppgifter och löser problem men även stimuleras av att fokusera på detaljer. Du trivs på ett jobb där du genomför likartade arbetsuppgifter varje dag. För att fungera i rollen behöver du ha förmågan att skapa relationer och kunna bryta ner en komplex frågeställning till en förklarlig nivå för personer som inte har din bakgrund eller kunskapsnivå inom området.

Vi söker dig som har

  • universitets- eller högskoleexamen om 240 hp inom GIS-området alternativ annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • flerårig arbetslivserfarenhet av att arbeta praktiskt med nätmodeller som innehåller topologiska kopplingar

Det är meriterande om du har

  • flerårig arbetslivserfarenhet av vägnätsredigering
  • kunskap inom projektmodellen XLPM och förvaltningsmodellen PM3

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Borlänge

Kontaktperson

Trafikverket

Dela jobbannonsen

Anmäl annons