Jobbsafari är en del avschibsted logo

Upphandlare till Livsmedelsverket

Livsmedelsverket · Uppsala · Ansök senast 19 okt.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om företaget

Livsmedelsverket arbetar för säker mat och säkert dricksvatten, hållbara matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Dina arbetsuppgifter

Som upphandlare genomför du upphandlingar och förnyade konkurrensutsättningar tillsammans med representanter från verksamheten. I anställningen ingår också att vara en stödjande funktion i verksamhetens direktupphandlingar. Upphandlingarna kommer främst avse instrument- och tjänsteupphandlingar. Din uppgift är att säkerställa att upphandlingarna sker professionellt, affärsmässigt och i enlighet med gällande lagar, regler och riktlinjer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
  • Genomföra förnyade konkurrensutsättningar på statliga ramavtal
  • Genomföra upphandlingar (där flera upphandlingsprojekt pågår parallellt)
  • Ge råd och visst praktiskt stöd vid verksamheternas direktupphandlingar
  • Utifrån gällande lagstiftning och interna bestämmelser vara rådgivande i inköps- och upphandlingsfrågor
  • Administrera avtal, statistik och i viss mån e-handel
  • Avtalsuppföljning
Du ingår i ett team på 3 medarbetare och du rapporterar till Ekonomichefen.

Din profil

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller annan eftergymnasial utbildning (YH eller motsvarande). Du har mycket goda kunskaper i lagen om offentlig upphandling (LOU) och du har flera års erfarenhet av att självständigt driva och genomföra upphandlingar. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av IT relaterade upphandlingar och är du dessutom tekniskt kunnig och har erfarenhet av att arbeta i Agresso ses även det som meriterande. Det är viktigt att du har mycket goda kunskaper i svenska och att du kan formulera dig korrekt både i tal och skrift.

Din personlighet är en framgångsfaktor. Vi tror att du är en strukturerad, drivande och självgående person som har lätt för att samarbeta med andra, är lyhörd och serviceinriktad och har ett intresse och en vilja att hjälpa andra. Du är trygg i dig själv, har en pedagogisk förmåga och således lätt för att kommunicera med andra och få fram ditt budskap. Utöver det så tror vi att du är en förändringsbenägen person med en vilja att utveckla och förbättra. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Stämmer detta in på dig?
Då kan vi erbjuda dig en varierad och bred tjänst i ett mindre team med kamratlig känsla som genom framgångsrika samarbeten och goda relationer stöttar hela myndigheten.

Ansökan

Livsmedelsverket samarbetar med Clockwork Bemanning och Rekrytering i denna rekrytering. Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Hanna Bulldra på telefon 0733-51 27 04. Välkommen med din ansökan via www.clockworkpersonal.se senast 17 oktober 2021.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Livsmedelsverket

Placering

Uppsala

Dela jobbannonsen

Anmäl annons