Jobbsafari är en del avschibsted logo

Uppföljnings- och analysspecialist till hälso- och sjukvårdsavdelningen

Uppföljnings- och analysspecialist till hälso- och sjukvårdsavdelningen

Region Uppsala · Uppsala · Ansök senast 1 jan.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

I Region Uppsala växer kunskap och människor. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Är du en expert i uppföljning och analys som vill bidra i utvecklingen av vården? Nu får du möjlighet att vara med och utveckla framtidens hälso- och sjukvård i Region Uppsala.

Vår verksamhet

Regionkontorets roll är att stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och så att Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret bereder ärenden, verkställer beslut och uppdrag, samordnar verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbetar externt med kommuner och andra viktiga parter. Hälso- och sjukvårdsavdelningen vid regionkontoret arbetar för att målen och inriktningen för hälso- och sjukvården uppnås till nytta för invånare och patienter.

Ditt uppdrag

Du ska arbeta med uppföljning och analys av hälso- och sjukvårdens kvalitet och resultat. Du kommer att vara sakkunnig inom hälso- och sjukvårdsuppföljning. I uppdraget ingår att kunna erbjuda metodstöd och analysstöd till dina kollegor med uppföljning av olika vårdområden, vårduppdrag och kvalitetsresultat, samt ansvara för genomförandet av både återkommande regelbundna uppföljningar och ad hoc analyser. Du ska självständigt kunna ta initiativ och driva utveckling inom dina ansvarsområden.

I dina arbetsuppgifter ingår att arbeta med datauttag, datautforskning och eventuellt utveckling av uppföljningsrapporter från regionens uppföljningsverktyg och andra relevanta datakällor. Du tar fram indikatorer och olika typer av dataunderlag som bidrar till förståelsen av vårdens kvalitet. Utifrån data genomför du analyser självständigt, samt bidrar till kollegornas analyser av vårdens kvalitet och resultat.

Till uppdraget ingår att vara hälso- och sjukvårdsavdelningens sammanhållande kontaktperson gentemot regionens centrala beslutsstödsenhet och kunna bistå i framtagning av olika typ av uppföljningsdata som kan användas som underlag för att utvärdera och analysera vårdens kvalitet. Du kommer att samarbeta och bygga upp nätverk med kollegor bland annat på regionens centrala beslutsstöd, på olika hälso- och sjukvårdande förvaltningar och på övriga avdelningar inom regionkontoret.

Kvalifikationer

Du är statsvetare, folkhälsovetare, civilingenjör eller har en annan högskoleutbildning som tillsammans med dina kunskaper och erfarenhet bedöms som relevant för tjänsten. Du har bred kunskap och erfarenhet av att arbeta självständigt i både kvantitativa och kvalitativa metoder i uppföljnings- och analysarbete. Vi ser gärna att du har arbetat med utforskning, strukturering och uttag av data. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med någon av de större uppföljningsverktygen såsom SAS, Qlick eller Microsoft PowerBI. En fördel är om du har erfarenhet av att genomföra statistiska analyser. Du kan kombinera dataset, samt vidga analyser vidare från de initiala resultaten för ökad förståelse. Du har erfarenhet av att sammanställa analyser och rapporter skriftligt på ett lättförståeligt sätt och det är en fördel om du gillar att visualisera data och analyser för att öka förståelsen. Det är en fördel i tjänsten, men inte ett krav, att du har erfarenhet och förståelse av processer och logistik, gärna inom hälso- och sjukvården.

Din kompetens

För att lyckas i tjänsten ser vi att du är strukturerad och drivande. Du har en analytisk förmåga och kan se både detaljer och helhetsperspektiv, samt förstår komplexa system och samband. Du kan förenkla och förmedla komplexa analyser både skriftligt och muntligt. Du gillar att varva både självständigt arbete och arbete som en del i team. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning på heltid. Arbetstiden är under kontorstid, med viss möjlighet till flexibelt arbete i form av distansarbete under delar av arbetsveckan. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här: https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/

Vill du veta mer?

Kontakta rekryteringskonsult Sofie Skaränger, sofie.skaranger@jobbet.se eller 0703-426600.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Så ansöker du

Sista ansökningsdag är 1 jan men urval och telefonintervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag.

Sök nedan genom att klicka på Sök detta jobb.

Krav

  • Relevant högskoleutbildning.
  • Mångårig erfarenhet av en liknande roll/ovan beskrivna arbetsuppgifter.

Meriterande

  • Erfarenhet av liknande arbete i stor komplex organisation.


Om arbetsgivaren - Region Uppsala

Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla.

Region Uppsala är en politiskt styrd organisation som ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, kultur samt för regional utveckling. Tillsammans arbetar vi med länets kommuner, högskolor, näringsliv och andra aktörer för att skapa de bästa förutsättningarna för våra invånare.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Region Uppsala

Placering

Uppsala

Kontaktperson

Ls Jobbet AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons