Jobbsafari är en del avschibsted logo

Kravanalytiker för systemlösningar till SSAB

Kravanalytiker för systemlösningar till SSAB

SSAB · Oxelösund · Ansök senast 30 okt.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vi söker dig med erfarenhet av kravledning till rollen som kravanalytiker till avdelningen Supply Chain vid SSAB i Oxelösund

SSAB i Oxelösund söker nu en affärsdriven uppdragsledare / kravanalytiker till avdelningen System and Digital Services inom Supply Chain. Teamet jobbar med affärsnära IT-förvaltning i Supply Chains Transport- och Ordersystem samt projektledning av IT relaterade projekt. I rollen som Kravanalytiker kommer du att arbeta med kravhantering, prioritering av uppdrag och testledning. Du ansvarar för att uppdrag och projekt följer uppsatta processer och kvalitetssäkras.

Förutom SSAB:s attraktiva förmånspaket, gedigna introduktion och kompetenta kollegor så erbjuds du här möjligheten att vara med på SSAB:s fossilfria resa för ett hållbart samhälle.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Som Kravanalytiker arbetar du för SSABs Supply Chain-organisation inom deras globala division Special Steels. Du kommer ha en viktig roll i en stor kommande systemförändring för Transportsystem inom Special Steels. Den andra delen av arbetet är med fokus på att etablera och driva en väl fungerande metod för kravledning, prioritering och testning för våra uppdrag och projekt som berör IT-förändringar.

Resan mot att bli ett fossilfritt stålföretag pågår inom SSAB och de befinner sig i en spännande tillväxtfas. SSAB kommer att vara det första stålföretaget i världen som levererar fossilfritt stål till marknaden redan 2026. Genom SSABs satsning kan Sveriges totala koldioxidutsläpp minska med cirka 10 procent och Finlands med motsvarande 7 procent. Ambitionen är att i stort sett ta bort koldioxidutsläppen kring 2030.

Dina arbetsuppgifter

Som Kravanalytiker kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara att:
  • i den operativa driften leda förbättrings- och kravuppdrag från verksamheten från idé till genomförande och implementering.
  • etablera process och rutiner för kravhantering, prioriteringsunderlag samt testmetodik.
  • prioritera uppdragen till IT med beställare och egna teamet.
  • följa upp och säkerställa att uppdragen kvalitetssäkras med rätt testmetodik i förhållande till uppsatta krav.
  • i det strategiska och taktiska arbetet delta i en handfull projekt där du arbetar som ansvarig för kravledning samt testledning.
Värt att veta

Du kommer till ett team bestående av 7 antal systemspecialister och projektledare. Totalt på SSAB i Oxelösund är vi ca 2300 personer.

Våra förväntningar

I rollen som Kravanalytiker krävs att du är driven, strukturerad och kan anpassa ditt arbete efter den föränderliga affärsverksamheten. Därför söker vi dig som har ett flexibelt arbetssätt. Det är meriterande att tidigare ha arbetat i större projekt och med förändringsuppdrag. Du behöver ha en holistisk syn och kunna arbeta med många uppdrag samtidigt.

Förändringsarbetet kommer att innebära ett tätt samarbete med kollegor från olika delar av verksamheten, därför ser vi gärna att du har god kommunikativ förmåga och förmåga att fatta beslut med fakta som grund.
Kanske arbetar du idag med liknande uppdrag?

Vi ser gärna att du har:
  • erfarenhet av att ha arbetat med kravledning och processmodellering samt gärna testledning eller motsvarande kunskaper.
  • utbildning inom exempelvis IT/datavetenskap, ekonomi eller en ingenjörsexamen.
  • erfarenhet från något av områdena Supply Chain, Transporter, logistik, IT eller projektledning.
  • god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift.
  • arbetat med systemrelaterade ERP projekt som Order- och eller Transportsystem.
Vi ser det som extra meriterande om du har arbetat i en global organisation med engelska som koncernspråk.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

SSAB

Placering

Oxelösund

Kontaktperson

Jenny Nilsson

jenny.nilsson@tng.se0704913716

Dela jobbannonsen

Anmäl annons