Jobbsafari är en del avschibsted logo

Undersköterska med inriktning demens och psykiatri

Undersköterska med inriktning demens och psykiatri

Malmö stad · Malmö · Ansök senast 17 maj

Heltid

Arbetsuppgifter

På Nobelgården arbetar vi i team med brukaren i fokus. Vi hjälper och stödjer brukarna med omvårdnadsinsatser utifrån deras individuella behov och önskemål enligt beviljat bistånd. I det dagliga arbetet hjälper vi brukarna med den personliga omvårdnaden, stödjer vid serviceinsatser såsom matlagning, städning, inköp och tvätt samt utför medicinska insatser på delegering av sjuksköterska, arbetsterapeut eller fysioterapeut.

Implementering av återhämtningsinriktat arbetssätt pågår. I arbetet ingår också att dokumentera händelser kring de boende enligt Socialtjänstlagen och Hälso- och sjukvårdslagen, upprätta genomförandeplaner samt vara kontaktperson till brukare. Du har också en aktiv del i planering, team-och kvalitetsarbete på arbetsplatsen.

På Nobelgården arbetar vi på schema, med kvälls-/helgtjänstgöring.

Kvalifikationer

Du har undersköterskeutbildning med inriktning demens och/eller psykiatri. Det är meriterande om du även har kunskap om samsjuklighet och kognitiva svårigheter, BPSD samt erfarenhet kring utmanade beteenden.

Du har vana att arbeta utifrån ett salutogent förhållningssätt och är van vid att arbeta individ- och behovsanpassat. Vi ser även att du har erfarenhet inom verksamhetsområdet socialpsykiatri/ psykisk funktionsnedsättning, demens.

Du har erfarenhet av omvårdnadsarbete.

Vidare har du god samarbetsförmåga, arbetar efter uppsatta rutiner, är flexibel och kan genomföra förändringar. Du är bra på att hantera oförutsedda händelser. Du har helhetssyn med förmåga att se ditt uppdrag i ett perspektiv som omfattar hela organisationen. Du är lyhörd och har förmåga att entusiasmera och motivera dina kollegor till ett gott samarbete.

Erfarenhet av återhämtningsinriktat arbetssätt är meriterande.

Om arbetsplatsen

Nobelgården är ett särskilt boende enligt SoL, fördelat på 2 plan, som ligger i norra Malmö. Boendet är riktat till äldre personer med psykisk funktionsnedsättning och vissa brukare med kognitiv svikt/demens.

Vårt mål är att, genom kompetens och ett gott bemötande, vägleda den boende i sin vardag och känna välbefinnande.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 3000 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare och hälso- och sjukvård. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Vikariat 6 månader med ev. möjlighet till förlängning.
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast

Övrigt

Före erbjudande om anställning ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas tillsammans med giltig fotolegitimation.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Rebecka Larsson

040-345166

Dela jobbannonsen