Underhållstekniker

Åkers Sweden AB · Strängnäs

·

Ansök senast 13 dec.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.


Arbetsuppgifter

I rollen som underhållstekniker har du en viktig del i det dagliga operativa arbetet som innebär att du ska bistå underhållschefen med att säkerställa, utveckla och ständigt förbättra underhållsprocessen och tillgänglighet på maskiner och utrustning. I dina arbetsuppgifter kommer du även att agera projektledare för vissa projekt eller som en projektmedlem för att bistå med teknisk kompetens.


Du kommer att ingå i ett team bestående av 17 kompetenta kollegor med olika specialistområden. Tillsammans kommer ni arbeta för att säkerställa en stabil drift som bidrar till viktiga funktioner för tillverkningsenheten Åkers Sweden.Vem är du?


Vi söker dig som har högskolekompetens med teknisk inriktning, utbildning som underhållstekniker dvs en certifiering som underhållsingenjör enligt EFNMS (European Federation of National Maintenance Societies) alternativt lång tidigare erfarenhet av tungt underhåll/reparationer av maskiner/utrustning. Det är ett krav att du har god muntlig och skriftlig förmåga i svenska eftersom du kommer att kommunicera med flera funktioner inom företaget.För att trivas i denna roll ser vi att du har ett brinnande intresse för underhåll, har goda kunskaper i ritningsläsning, CAD-kunskap (Solid Works eller Autocad) och dokumenterad projektledarkompetens mot tekniska installationer/maskiner. Du har en förmåga att leverera lösningar. Vidare tar du ansvar för dina arbetsuppgifter och driver självständigt dina processer framåt.


Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper såsom att du äger stort personligt driv, är noggrann, har helhetssyn och är ansvarskännande.Meriterande är en god förståelse för lean production och att du har god muntlig och skriftlig förmåga i engelska. Givetvis är du serviceinriktad samt har lätt för att kommunicera med andra personer.


Kontaktperson


För mer information kontakta gärna Underhållschef, Mattias Abrahamsson, på telefon 0159-32225 eller via mail mattias.abrahamsson@akersrolls.com eller HR-chef, Ulrika Scherberg, via mail ulrika.scherberg@akersolls.com


Fackliga företrädare:

Unionen: Anne-Marie Salo, 0159-32171.

Akademikerna: Mattias Abrahamsson, 0159-32225.
Om Åkers Sweden AB

Åkers Sweden AB är ett dotterbolag till Union Electric Steel Corporation, som är en ledande tillverkare av smidda och gjutna valsar för världens stål- och metallindustri och tillsammans säljer vi valsar under varumärket Union Electric Åkers. Åkers Sweden AB har cirka 180 anställda och har sin produktionsanläggning i Åkers Styckebruk, som ligger i Strängnäs kommun ca 75 km från Stockholm. Det är också i Åkers Styckebruk som koncernen bedriver forskning och utveckling av gjutna valsar. Åkers Sweden AB producerar ett brett sortiment av gjutna valsar varav merparten går på export. Vi befinner oss nu i en spännande fas och bygger vår organisation för framtidens behov.Om Union Electric Steel Corporation

Union Electric Steel Corporation är en ledande tillverkare av smidda och gjutna valsar för världens stål- och metallindustri. Bolaget tillverkar även göt- och smidesprodukter till olja- och gas, aluminium- och plastindustrin. Union Electric Steel Corporation har produktionsanläggningar i USA, Kanada, Storbritannien, Sverige, Slovenien och Kina. Koncernens huvudkontor ligger i Carnegie, Pennsylvania, USA. Union Electric Steel Corporation är ett dotterbolag till Ampco-Pittsburgh Corporation.
Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Åkers Sweden AB

Placering

Strängnäs

Kontaktperson

Åkers Sweden AB

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Underhållstekniker i din ansökan