Jobbsafari är en del avschibsted logo

Underhållstekniker – Forsmarks Kraftgrupp

Vattenfall · Östhammar · Ansök senast 7 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi en Underhållstekniker till gruppen för mekaniskt underhåll på Forsmark 1.

Om jobbet
Enheten för mekaniskt underhåll är indelad i fem grupper, tre operativa och två ingenjörs-grupper. Enheten ansvarar för allt mekaniskt underhållsarbete på Forsmarks samtliga tre anläggningar. Tjänsten som underhållstekniker ingår i den operativa gruppen på Forsmark 1, där vi ansvarar för komponenter tillhörande reaktor- och turbinanläggning samt deras hjälpsystem såsom dieselmotorer, pumpar, ventiler, värmeväxlare, tankar och övrig kringutrustning.

Som underhållstekniker kommer du att arbeta tillsammans med andra tekniker, arbetsledare och ingenjörer där vi arbetar tätt tillsammans som ett lag. Arbetet är mångsidigt och det finns goda möjligheter till utveckling.

Dina arbetsuppgifter
  • Förebyggande & avhjälpande underhåll, i huvudsak på pumpar men även på övrig mekanisk utrustning
  • Att självständigt utföra underhålls- och ändringsarbeten
  • Genomföra analyser och optimering av det mekaniska underhållet
  • Förbereda kommande arbeten, såsom beredning och planering
  • Vara tekniskt sakkunnig inom exempelvis förnyelsearbete och projekt
Beredskapstjänstgöring och att i vissa perioder vara arbetsansvarig och därmed leda egen och inhyrd personal kommer att ingå i tjänsten när viss erfarenhetsnivå har uppnåtts.

Om dig
Vi ser gärna att du
  • Har gymnasieutbildning, gärna med inriktning teknik, verkstad eller fordon
  • Har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift samt grundläggande kunskaper i engelska
  • Har körkort B
Har du erfarenhet av mekaniskt underhåll, erfarenhet av underhåll på pumpar eller från arbete inom processindustrin/energisektorn ses det som meriterande.

Som person är du ansvarstagande och tar initiativ för att driva ditt arbete framåt. Vi arbetar i tätt i gruppen, därför är det viktigt att du värdesätter gott samarbete och bidrar till ett bra gruppklimat. Vi ser också att du är serviceinriktad och lösningsorienterad och är mån om att göra ett bra jobb med fokus på kvalitet. Du får gärna ha en kreativ ådra och ett nytänk där du kommer med idéer och nya angreppsätt i arbetsrelaterade frågor.

Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Thomas Johansson tfn 070 – 558 25 79 eller Arbetsledare på syster-gruppen Tuija Vuontisvaara tfn 073 – 232 46 37

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Natasha Velevska tfn 073 – 801 45 80

Våra fackliga representanter är: Akademikerna –Katarzyna Ciosek Högström, Ledarna – Arvo Jelekäinen, SEKO – Henrik Persson, Unionen – Ralph Vall. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Välkommen med din ansökan senast den 7 februari.
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därför är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Location: Östhammar

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Vattenfall

Placering

Östhammar

Dela jobbannonsen

Anmäl annons