Jobbsafari är en del avschibsted logo

Underhållsplanerare väg

Trafikverket · Göteborg · Ansök senast 16 dec.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Som underhållsplanerare väg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla.

Underhållsplanerare väg

Arbetsuppgifter

Söker du en nyckelroll i att skapa ett hållbart och effektivt transportsystem? Trafikverket söker en underhållsplanerare väg till verksamhetsområde Underhåll och Region Väst.

Som underhållsplanerare arbetar du med att stötta, styra och följa upp i planering av åtgärder, genomförande, uppföljning och i avsluten av våra infrastrukturprojekt.  Du innehar en nyckelroll och tar ansvar för att bryta ner anvisningar för avdelningens verksamhetsplanering, Du deltar med din kunskap om i enheternas paketering av åtgärder till genomförbara projekt. Du förstår Trafikverkets uppdrag och hur ditt bidrag samverkar till ett optimalt resultat samt väl insatt i processarbete och i att driva projekt.

Att vara med i månads-, tertial- och årsuppföljning av projekten ger dig feedback till kommande arbete men framförallt för att se till att vi har en optimal portföljstyrning men även för att skapa förutsättning att rapportera systemen de delar som faller under ditt ansvar. Du ansvarar för genomförda projekts garantisamordning.

Du deltar och samarbetar i både regionala och nationella forum och med andra avdelningar samt andra verksamhetsområden inom Trafikverket. Där tar du hand om frågor som, planering för kommande anslagsramar, prioriteringar inom lagd och kommande budget, verksamhetsfrågor mm.  Du behandlar och förädlar uppgifter och kommunicerar resultat med enheter och projekt. De uppgifter och resultat som ditt arbete innebär är således viktigt för helheten i vårt uppdrag på verksamhetsområde Underhåll.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Kvalifikationer

Du som söker är självgående och har vana att driva dina egna ärenden. Du har en god prioriteringsförmåga, med fallenhet att analysera och hantera komplex information och göra olika typer av hänsynstaganden. Eftersom rollen innebär många kontaktytor, både internt och externt, krävs det att du är duktig på att kommunicera, är lyhörd för andras behov och har lätt för att samarbeta med andra.

Vi söker dig som

  • har en högskoleutbildning om minst 180 hp inom samhällsplanering, teknik, ekonomi, eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har några års relevant yrkeserfarenhet inom offentlig sektor och med branscherfarenhet
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • erfarenhet av språk i ett branschspecifikt perspektiv
  • har kunskap om entreprenadjuridik

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Läs mer här

Intresserad av verksamhetsområdet Underhåll? Läs mer om oss och våra lediga tjänster här!

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/Lediga-jobb/medarbetare-till-underhall/

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Trafikverket

Dela jobbannonsen

Anmäl annons