Jobbsafari är en del avschibsted logo

Tullverket söker Jr enhetschef till resurscenter

Tullverket söker Jr enhetschef till resurscenter

Tullverket · Luleå · Ansök senast 17 apr.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Tullverkets IT avdelning i Luleå är norra Sveriges största arbetsgivare inom it, med cirka 250 anställda. Hos oss får du arbeta med den senaste tekniken och delta i utvecklingen inom flera spännande verksamhetsområden. Tillsammans med kollegor som kompletterar varandra löser du nya uppgifter varje dag och bidrar till Tullverkets samhällsviktiga uppdrag.

Är du en ledare som brinner för framtidens arbetssätt och har en förmåga att engagera människor, då ska du söka denna chefstjänst som Tullverket erbjuder!

Om tjänsten

En stor del av IT-avdelningens personal tillhör någon av de sju enheter som bildar IT-resurscenter. Resurserna jobbar till största del i agila leveransteam men innefattar även projektledare och arkitekter. Då vi hela tiden växer behöver vi nu förstärka med fler chefer.

Som enhetschef ansvarar du för - och leder agila utvecklingsteam samt planerar och utvecklar din enhet mot uppsatta mål. Du har budget- och resultatansvar, ansvar för avtal och upphandling samt styrgruppsarbete inom verksamhetsområdet. I personalansvaret ingår att säkerställa en bra informationsspridning, genomföra arbetsplatsträffar, utvecklings-, planerings- och lönesamtal samt coachning av personal. Som ny i din chefsroll kommer du att ges förutsättningar att växa in i rollen genom introduktion och mentorskap.

Du ingår i IT-avdelningens ledningsgrupp, där du aktivt bidrar till utveckling av IT-avdelningens arbetssätt och organisation. Som chef, men framförallt ledare, i Tullverket är det viktigt att du är professionell med ett tydligt ledarskap och ett bra medarbetarskap. Dina ledaregenskaper kommer att värderas högt.

Du rapporterar till avdelningschef IT.

Vi söker dig som ännu inte haft ditt första chefsjobb, men som ser det som en naturlig del i din fortsatta utveckling.

Du har:
  • akademisk utbildning inom IT
  • minst 2 års erfarenhet av ledande roll inom IT-utveckling eller IT-förvaltning, ex projektledare eller förvaltningsledare, förvärvad under de senaste 5 åren
  • erfarenhet av agila arbetssätt
  • förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift såväl på svenska som engelska
  • svenskt medborgarskap.
Det är meriterande om du har erfarenhet inom något eller några av följande områden:
  • leda förändrings- och utvecklingsarbete
  • ekonomi och budgetarbete
  • arbete i ledningsgrupp
  • arbete i offentlig verksamhet och/eller större företag
  • statliga inköps- och upphandlingsprocessen.
Personliga egenskaper

Som person är du initiativrik, drivande, resultatinriktad och ansvarstagande. Du har god analytisk och strategisk förmåga och intresse att arbeta med metodutveckling. Du har lätt för att samarbeta med andra och du har god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Arbetet ställer krav på egenskaper som gott omdöme och förmåga att kunna hantera och förhålla dig till integritetskänsliga och sekretessbelagda arbetsmetoder.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vi erbjuder dig

Tullverket har ett viktigt uppdrag i samhället och vi erbjuder ett spännande och stimulerande jobb med goda utvecklings- och utbildningsmöjligheter. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. För dig som strävar efter att uppnå nya mål i din kunskap och kompetens är Tullverket en självklar arbetsgivare som stöttar sina medarbetare framåt.

Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor och våra förmåner omfattar bland annat flexibel arbetsplats med möjlighet till visst hemarbete, friskvårdsbidrag samt goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-278.

Placeringsort: Luleå.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med provanställning. Inom Tullverket tillämpas tidsbegränsade chefsförordnanden på 5 år med möjlighet till förlängning.

Tillträdesdag: Efter överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Fredrik Lundström, avdelningschef IT-avdelningen, 0920-25 96 75. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Anders Nilsson, 0920-25 96 31, och för SACO-S, Eva Rutberg, 0920-25 96 39.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast 2023-04-17. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Tullverket

Placering

Luleå

Kontaktperson

Fredrik Lundström

0920-25 96 75

Dela jobbannonsen

Anmäl annons