Jobbsafari är en del avschibsted logo

Tullverket söker driftkoordinator

Tullverket · Luleå · Ansök senast 12 juni

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Tullverkets IT avdelning i Luleå är norra Sveriges största arbetsgivare inom it, med cirka 250 anställda. Hos oss får du arbeta med den senaste tekniken och delta i utvecklingen inom flera spännande verksamhetsområden. Tillsammans med kollegor som kompletterar varandra löser du nya uppgifter varje dag och bidrar till Tullverkets samhällsviktiga uppdrag.

Vill du ha ett omväxlande och meningsfullt arbete med spännande arbetsuppgifter där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Vår IT-avdelning i Luleå söker ansvarstagande driftkoordinator – ansök och bli en av våra nya medarbetare!

Om tjänsten

Som Driftkoordinatorkommer du att arbeta inom driftkoordineringsfunktion vid Tullverkets IT-drift och ingå i ett kvalificerat team som har som uppgift att säkerställa att Tullverket har en kostnadseffektiv och säker infrastruktur som är förvaltningsbar under hela sin livslängd. Driftkoordinatorsrollen innebär bland annat
  • arbete med den arkitekturella helheten för IT infrastruktur,
  • dagliga drifthändelser inom både mjuk- och hårdvara,
  • koordinering av det löpande arbetet på en övergripande nivå inom IT-driftenheten,
  • ett självständigt arbete med ständiga förbättringar,
  • att tillsammans med övriga funktioner inom IT-avdelningen planera och koordinera uppsättning av nya miljöer.
Du arbetar tätt tillsammans med hela IT-driftenheten men samarbetar även med andra delar inom IT-avdelningen som t ex IT-utveckling och IT-säkerhet, i deras val av IT-lösning.

Tullverket har en modern infrastruktur och har som mål att ligga i framkant. IT-driftenheten står inför stora utmaningar och förändringar för att möta de omfattande utvecklingsprojekt som pågår inom EU och Tullverket.

Du kommer att arbeta övergripande inom IT-drifts alla områden, dvs server, lagring, backup, datahallar, kommunikation och middleware.

Är du den vi söker?

Du skall ha en bred erfarenhet inom drift av IT infrastruktur, vilket innebär att du skall ha bred erfarenhet av beroenden mellan datormiljöer/infrastruktur och applikationer, system och tjänster, förvärvad i arbetslivet de senaste tre åren.

Du har en eftergymnasial utbildning inom IT eller upparbetad arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Att uttrycka sig väl i tal och skrift på både svenska och engelska är något som känns naturligt för dig. Tjänsten kräver svenskt medborgarskap.

Det är också meriterande om du har erfarenhet av drift av något av följande
  • Nätverk och säkerhet i större miljöer.
  • Server OS (Linux, Windows).
  • Lagring och/eller backup.
  • Virtualisering.
  • Databaser.
  • Köhantering.
  • Applikationsserver.
  • Agila arbetsprocesser och verktyg eller DevOps.
Personliga egenskaper

Vi söker dig, en naturlig ledare, med gedigen erfarenhet av projekt-, uppdrags- eller teamledning. Du är systematisk och noggrann i ditt arbetssätt med förmåga att ta initiativ, se möjligheter och nå resultat. Du har god förmåga att engagera och leda andra människor och kommunicerar på ett klart och tydligt sätt. Som person är du en ambitiös, ödmjuk och kommunikativ lagspelare som trivs med att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du har ett systematiskt arbetssätt med förmåga att ta initiativ och nå resultat. Du arbetar proaktivt, är van sätta upp mål, följa upp, prioritera och slutföra.

För dig är Tullverkets värdegrund; Helhetssyn, Nytänkande, Ansvarstagande, något helt naturligt.

Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

Tullverket är en erkänt vänlig arbetsplats där vi värderar trivsel och kultur väldigt högt – att ha kul på jobbet är en framgångsfaktor. Tullverket har att viktigt uppdrag i samhället och vi erbjuder ett spännande och stimulerande jobb med goda utvecklingsmöjligheter. Genom att jobba på Tullverket är du med och bidrar till ett tryggt och säkert samhälle.

På Tullverket kommer du att vara delaktig i arbete med ny teknik och nya tekniska lösningar.

På Tullverkets IT-avdelning i Luleå har vi allt från drift, utveckling, förvaltning och support för hela Tullverket under samma tak. Eftersom vi är en stor och omfångsrik organisation som jobbar med det mesta finns det alltid möjlighet att prova andra arbetsuppgifter. Här kan du utvecklas efter ditt eget intresse.

Vi tycker det är viktigt med balans i livet och våra förmåner omfattar bland annat flexibel arbetsplats som innebär att du arbetar på kontoret och/eller hemifrån med stor flexibilitet för att passa ditt arbete, dig och dina kollegor. En annan förmån är friskvårdsbidrag samt goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-463.

Placeringsort: Luleå.

Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning.

Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträdesdag: enligt överenskommelse.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Kerstin Vennberg, 0920-25 97 84. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Anders Nilsson tel. 0920-25 96 31 och för Saco-S Eva Rutberg, tel. 0920-25 96 39.

Din ansökan, med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning på svenska, ska ha inkommit till Tullverket senast den 12 juni. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Tullverket

Placering

Luleå

Kontaktperson

Kerstin Vennberg

0920-25 97 84

Dela jobbannonsen

Anmäl annons