Jobbsafari är en del avschibsted logo

Tullrevisor

Tullverket · Malmö · Ansök senast 11 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Tullverket söker tullrevisor

Tullverket har fyra operativa avdelningar; uppbördsavdelningen, kontrollavdelningen, underrättelseavdelningen och tullkriminalavdelningen. Uppbördsavdelningen ansvarar för att rätt tull och andra avgifter tas ut för de varor som förs in och ut ur landet, samt för kontroll av att in- och utförselregler följs. Inom avdelningen finns en mängd olika arbetsuppgifter, däribland efterkontroller som de flesta tullrevisorer arbetar med.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att kontrollera att företag följer de villkor som krävs för en korrekt tullhantering, att företag har redovisat korrekt tull och andra avgifter samt att varor inte importeras/exporteras i strid mot import- och exportrestriktioner. Kontrollen sker genom att du som medarbetare i huvudsak genomför tullrevisioner på plats hos företagen.
Tullrevisorer arbetar även med eftergranskningar som genomförs på kontoret, ursprungskontroller med stöd i frihandelsavtal, kvalitetsmätningar av tulldeklarationer och biståndsframställningar med stöd i samarbetsavtal.

Tullrevisorer är organiserade i team som gemensamt tar ansvar för planering och genomförande av arbetsuppgifterna. Arbetet innebär kontakter inom och utanför Tullverket med såväl företag som andra myndigheter.

Tullrevisorer får en omfattande internutbildning, vilket gör att din tullkompetens blir bred. Du kan därför komma att bistå andra verksamheter och arbeta i projekt.

Vi söker dig som har:
  • Akademisk examen om minst 120 p eller 180 hp enligt Bolognamodellen inom områdena ekonomi, juridik, samhälls- eller statsvetenskap. Utländsk akademisk examen ska motsvara svensk standard (Intyg utfärdat av Universitets- och högskolerådet).
  • Mycket god förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift.
  • God förmåga att uttrycka sig på engelska i tal och skrift.
  • Svenskt körkort, klass B för personbil.
Det är meriterande om du har:
  • Akademiska meriter inom områden som redovisning, bokföring, logistik, juridik, företagsekonomi eller statistik.
  • Erfarenhet av kontroll-/granskningsarbete på myndighet eller revisionsbyrå.
  • Erfarenhet av arbete med bokföring/redovisning.
  • Erfarenhet av arbete i verksamhet som arbetar med tullhantering.
  • Goda kunskaper i Excel och/eller andra analysverktyg.
  • Erfarenhet av att leda/aktivt delta i förändringsarbete.
  • Erfarenhet av arbete med kundbemötande och service.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som tycker om att umgås med andra människor, är hänsynsfull, samarbetsvillig, uppskattar att jobba nära i team och god stämning i gruppen. Du har ett öppet sinnelag och är nytänkande, vill utveckla dig själv och verksamheten. Du jobbar systematiskt och har ett noggrant tillvägagångssätt, väljer med omsorg och har öga för detaljer, genomför och levererar med resultat utifrån överenskommelse.

Vidare fäster du stor vikt vid att ha god ämneskompetens och vill hålla dig uppdaterad inom ditt kompetensområde, förstår snabbt problem och uppgifter, löser problem och kommer med lösningar på ett relevant och rättssäkert sätt, är analytiskt lagd. Du arbetar självständigt, är initiativrik och ansvarstagande, litar på din egen förmåga.

Som medarbetare i Tullverket lever du vår värdegrund som präglas av helhetssyn, ansvarstagande och nytänkande.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet!

Anställning och utbildning
Under ditt första halvår som anställd kommer du att genomgå en grundutbildning där teori varvas med praktik. Utbildningen kommer genomföras framförallt på din anställningsort som distansutbildning. Det förekommer även närvaroträffar som kan ske på annan ort, vilket kommer att medföra vissa resor och övernattningar.

Anställningen är sex månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas från anställningens början.

Tillträdesdag: Tidigast den 9 maj 2022. Även anställningsdatum i augusti eller senare kan bli aktuellt.

Övrigt
Referensnummer: PER 2022-62.

Placeringsort: Malmö.

Resor i tjänsten kan förekomma.

Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest och vi kommer göra en bakgrundskontroll. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan
För en godkänd ansökan måste du bifoga betyg som styrker dina studier.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av, Tina Brine, tel. 040-661 30 27. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Mats Walinder, tel. 040–661 32 28 och för Saco-S, Cathrine Hobler, tel. 040-661 33 64.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 11:e februari 2022. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan. Vi granskar ansökningar löpande under ansökningstiden. Ansök därför gärna i god tid.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Tullverket

Placering

Malmö

Kontaktperson

Tina Brine

040-661 30 27

Dela jobbannonsen

Anmäl annons