Jobbsafari är en del avschibsted logo

Transportledare/Trafikledare

Jobbet.se · Uppsala · Ansök senast 14 aug. (3 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Nu söker vi en Transportledare/Trafikledare som vill vara en del av vårt familjära team i Uppsala. Hos oss kan du förvänta dig engagerade kollegor som stöttar och hjälper varandra utifrån mottot "med omtanke". Dessutom erbjuder vi dig en bred och utvecklande roll i ett stabilt företag med mer än 70 års erfarenhet av transporter!

Idag ägs MLT av drygt åttio åkerier som tillsammans har en flotta på cirka 350 resurser. Inklusive vår egen personal sysselsätter vi över 400 personer. Vi har tre olika områden inom transport: bygg och anläggning, återvinning samt bud och distribution. I denna roll kommer du att arbeta med transportledning inom bud och distribution.

Om tjänsten
Din roll är bred och den ena dagen är sällan den andra lik. Som Transportledare fungerar du som spindeln i nätet och är delaktig i hela processen, från att ha första kontakten med kunden till att attestera fakturan. Däremellan är din uppgift att koordinera ordern mellan kunden och chauffören inom MLT, planera, leda och följa upp transporten. I rollen ingår också transportadministration, prissättning, ruttplanering samt utveckling och optimering av transporter.

Du har daglig kontakt med kunder och chaufförer samt ett nära samarbete med terminalen som ligger i anslutning till vårt fina nybyggda kontor. Du är även delaktig i utvecklandet av arbetsrutiner. Vi uppmuntrar nytänkande och vill att du som medarbetare på MLT ska få utrymme att vara med och påverka din egen arbetsplats.

Om dig
Du har erfarenhet från ett liknande arbete där kundservice, administration och koordinering har ingått. Du behöver inte nödvändigtvis komma från branschen även om det såklart är ett plus. Erfarenhet från arbete i Tracs eller liknande transportledningssystem ser vi som meriterande. Mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift samt goda kunskaper i engelska är ett krav, likväl som B-körkort.

Som person är du strukturerad, flexibel och serviceinriktad. Att arbeta som Transportledare innebär att vara en problemlösare och därför är det viktigt att vara kreativ och lösningsfokuserad. Vårt motto är "med omtanke" och det ska märkas i allt vi gör, både i kontakt med kunder och kollegor. För att passa in hos oss är du därför en lagspelare som har lätt för att samarbeta med olika typer av människor.

Annat viktigt att veta
Tjänsten är på heltid, placering i Fyrislund i Uppsala med närhet till E4:an.

I denna rekrytering samarbetar vi med Jobbet.se och vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Lina Haglund på 070-7772373, med undantag för v.29-32, då du kan ringa jobbet.se's växel på 018-100112.

På grund av semesterperioder har vi en längre ansökningsperiod men vi kommer hantera ansökningar löpande så varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Krav
  • Erfarenhet från ett liknande arbete där kundservice, administration och koordinering har ingått
  • Mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
  • Goda kunskaper i engelska
  • B-körkort
Meriterande
  • Erfarenhet från branschen
  • Erfarenhet från arbete i Tracs eller liknande transportledningssystem

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Jobbet.se

Placering

Uppsala

Kontaktperson

Jobbet.se

018-100112

Dela jobbannonsen