Jobbsafari är en del avschibsted logo

Trainee Verksamhetsutvecklare

Trafikverket · Solna · Ansök senast 15 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning, Trainee

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Digitalisering är ett av våra strategiskt prioriterade utvecklingsområden och vi behöver stärka vår innovativa förmåga. Framtiden är digital och elektrifierad och för att klara teknikomställningen och möjliggöra en mer datadriven organisation behöver vi fortsätta vår digitala transformation. Vill du vara med och utveckla vår förmåga att ta till vara på digitaliseringens möjligheter? Om svaret är JA - sök till Traineeprogrammet hos oss!

Arbetsuppgifter
Under tolv månader deltar du i ett omfattande traineeprogram som främjar din personliga utveckling, breddar ditt kontaktnät och ger dig kunskap om våra olika verksamheter. Du rustas i förändrings- och projektledning och tillsammans med övriga traineer deltar du i utvecklingsuppdrag utifrån olika case för att lära och påverka. Du förväntas att själv ta initiativ, etablera kontakter och planera en stor del av ditt traineeår. Som exempel kan du välja att göra studiebesök eller kortare praktikperioder inom de verksamheter som intresserar dig. Det erbjuds möjlighet till samverkan med andra myndigheter och externa aktörer i Sverige och internationellt. I arbetet ingår resor, både nationellt och regionalt.

Program Nya Stambanor ansvarar för planering och genomförande av ny höghastighetsjärnväg Stockholm- Göteborg samt Stockholm-Malmö. Som verksamhetsutvecklare bidrar du till att förbättra och utveckla Trafikverkets verksamhet och dess leveranser/ tjänster utifrån satta mål, strategier och planer för vilket leder till ökat värdeskapande för medborgare och näringsliv. Nya Stambanor är ett megaprojekt som sträcker sig under lång tidsperiod och vi strävar efter att ligga i framkant med vårt arbete med digitalisering och digital projekthantering.

Arbetet kommer till stor del handla om att driva på, samordna och utveckla metoder och arbetssätt för verksamheten att tillämpa men också att utbilda organisationen i gemensamma arbetssätt, med fokus på digitalisering. Du kommer att omsätta strategier till aktiviteter inom programmet och leda innovation och implementering inom området digitalisering.

Kvalifikationer
För att trivas som trainee behöver du ha ett stort digitaliseringsintresse, förståelse för digital omställning och en vilja att medverka till att skapa innovation.

Arbetet innebär många kontakter både inom och utanför Trafikverket och förutsätter att du som person duktig på att skapa goda relationer, kommunicera och förmedla budskap på ett enkelt sätt anpassat till mottagaren. Du drivs av att arbeta i en föränderlig miljö och jobbar självständigt, ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har en stark egen drivkraft och besitter en mycket god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som har:
  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • civilingenjörsexamen om 300 hp (uttagen år 2020, 2021 eller 2022) inom samhällsbyggnad, industriell ekonomi, systemvetenskap eller motsvarande relevant utbildning.
Din akademiska examen ska ha uttagits under 2020, 2021, alternativt kommer du att ta din examen senast september 2022.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

De första intervjuerna är planerade att hållas den 8-10 mars 2022 via Skype.

Tillträde till tjänsten är september 2022.

#Trainee2022

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Du behöver inte bifoga något personligt brev. Istället för att bifoga personligt brev, ber vi dig att skriva kort (max 500 tecken) om varför du är intresserad av den här tjänsten.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Detta är en tillsvidaretjänst som inleds med en provanställning på 6 månader.

På Nya Stambanor är du med och skriver historia genom att bygga ny järnväg som möjliggör ökad kapacitet för gods- och persontrafiken mellan knutpunkterna Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi arbetar med helheten - från planering till genomförande och överlämning för drift och underhåll. Du jobbar i stora och komplexa projekt med kunniga kollegor och tillsammans skapar vi nya möjligheter att resa hållbart i Sverige och även ut i Europa.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2022-02-15

Upplysningar

Ansvarig handläggare Elena Buzakova
0101259932

Rekryterande chef Ann-Sofie Atterbrand
0101235820

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Solna

Kontaktperson

Elena Buzakova

0101259932

Dela jobbannonsen

Anmäl annons