Trainee som automationsingenjör till Siemens Energy

Siemens trainee · Finspång

·

Ansök senast 10 jan.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Följ med på vår resa in i framtiden #Siemens Energy
Bli del av en öppen och dynamisk arbetsplats där professionell och personlig utveckling står högt på agendan. Genom att göra hållbara energilösningar mer kostnadseffektiva, utveckla ny teknik för framtidens smarta industri och elektrifiera person- och godstransporter gör vi verklighet av vår vision om en hållbar värld.
Till Siemens Energy AB i Finspång rekryterar vi nu konstruktörstraineer till avdelningarna Orderkonstruktion och Utveckling & Standard.

Dina arbetsuppgifter

Inom avdelningarna Orderkonstruktion och Utveckling & Standard är uppgiften att utveckla och jobba med teknikfrågor i olika kund-, utvecklings- och leveransprojekt.

Arbetet är självständigt och täcker olika teknikområden som t ex mekanik, el, styr och automation och innebär täta kontakter med internationella kunder, underleverantörer, projektledare, säljare, installatörer, inköpare samt montörer och driftsättare samt övriga interna konstruktionsavdelningar.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Ta fram tekniska specifikationer.
 • Delta i upphandlingar av hela system och/eller komponenter.
 • Lösa driftsproblem och felrapporter.
 • Genomföra tekniska utredningar (beräkningar, normfrågor etc.).
 • Delta i utvecklingsprojekt för befintliga och nya produkter.
 • Bistå försäljnings- och applikationsavdelningarna med teknik- och kostnadsunderlag.
 • Kostnadsreducera produkter genom nya tekniklösningar och/eller prisförhandlingar.
Att arbeta som ingenjör med teknikutveckling är spännande och utvecklande - det finns en stor vidd på de extrauppdrag man kan arbeta med vid sidan av ovanstående nämnda områden om man visar sitt intresse.

Exempel på arbetsuppgifter i just nu pågående övriga projekt:
 • Ta ansvar för drivning och utbildning av några av våra resurser som arbetar från våra samarbetspartners kontor i bl.a. Indien, Kina och USA.
 • Arbeta med IT-systemutveckling av tex COMOS, Share-A-space, NX, PCS7, T3000, Teamcenter.
 • Delta i och i vissa fall ansvara för inspektioner av våra system hos tillverkare runt om i världen.
Traineeprogrammet
För att säkra kompetensen av framtidens ingenjörer genomför vi detta traineeprogram under 12 månader. Traineeprogrammet innebär att du får möjlighet att varva utbildning med praktiskt arbete i flera olika teknikområden inom Orderkonstruktion och Utveckling & Standard samt andra verksamheter. Du får en djup utbildning i de olika system du kommer arbeta med men också övergripande kunskap om Siemens organisation, processer och arbetssätt etc.
Du kommer vara anställd av Skill med möjlighet till övergång till fast anställning på Siemens Energy efter traineeprogrammets slut. Programmet startar måndag 29 mars.

Din profil

Vi söker dig som är högskole- eller civilingenjör med inriktning mekatronik, styr- och reglerteknik, el, robotteknik, teknisk fysik eller liknande.
Då vi arbetar i en internationell miljö med kunder över hela världen söker vi dig som är öppen och som trivs i en internationell miljö.
 • I ditt arbete är du strukturerad och noggrann.
 • Du har fallenhet och intresse för problemlösning, ser helhetsperspektiv och mönster samt har en analytisk förmåga.
 • Du har lätt för att kommunicera och samarbeta med kollegor och kunder och trivs att arbeta i team.
 • Du pratar och skriver svenska och engelska obehindrat, ytterligare språkkunskaper är meriterande.
 • Du är drivande, har lätt för att ta initiativ och tar ansvar.
 • Du är lösningsfokuserad, flexibel, ser möjligheter, vågar tänka i nya banor och kan hantera förändringar.
Ansökningsförfarande

Rekryteringen sker via Skill. Urvalet kommer att ske löpande så sök tjänsten redan idag via Skills hemsida www.skill.se. Vid eventuella frågor eller funderingar, kontakta ansvarig rekryterare David Herrwaldsson, david.herrwaldsson@skill.se, 011-19 94 71.

Välkommen med din ansökan!

Om oss

Skill är ett bemannings- och rekryteringsföretag med en växande nationell närvaro. Våra ägare, som är 18 industriföretag, tre kommuner och ett regionförbund, vill att vi arbetar med att säkerställa att industrin får kompetensförsörjning av högsta kvalitet. En viktig del i detta är att hjälpa våra kunder att rekrytera rätt kompetens till sitt företag.

I vårt uppdrag ligger också att vara engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungera som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk. Industrikompetens & Skill har idag kontor i Linköping, Norrköping, Motala, Jönköping, Stockholm, Göteborg, Malmö och Karlskrona. Dessa kontor bemannas av sammanlagt ett 50-tal personer. Över 700 konsulter är uthyrda till våra kunder och vi gör flera hundra rekryteringar direkt till kund under ett år.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Siemens trainee

Placering

Finspång

Kontaktperson

David Herrwaldsson

011-199471