Trainee med inriktning Marknadsföring och Kommunikation

Lidl · Stockholm

·

Ansök senast 5 okt.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om Lidl

Vi är en av de största kedjorna inom dagligvaruhandeln med tusentals butiker runt om i Europa. Vi öppnade våra första butiker i Sverige under 2003 och har sedan dess ständigt utmanat de etablerade kedjorna och sänkt matpriserna. Varje vecka väljer hundratusentals svenskar att handla smart när de går till någon av våra närmare 200 butiker runt om i Sverige. Vi har bevisat att bra mat inte behöver kosta mer!

Kommunikationsavdelningen består idag av en Strategi- och Kommunikationsdirektör som leder ett team med bred kompetens inom kommunikation, press och PR, sociala medier samt hållbarhet. Avdelningen befinner sig i en vidareutvecklingsfas och kommer därför inom kort att utökas med ett flertal tjänster inom området. Vi arbetar ständigt med att bygga Lidls varumärke genom att ta fram kommunikationsstrategier såväl internt som externt, omvärldsbevaka och analysera hur Lidl kan nå synlighet med sina kampanjer på bästa sätt i alla kanaler. Vi arbetar kreativt och varierat för att alltid ligga steget före och bygga företagets varumärke.

Traineeprogrammet

Under 1,5 inspirerande och intensiva utbildningsår får du en gedigen inblick i vår organisation och vårt arbetssätt. Vi är väldigt måna om att alla anställda, oavsett position, ska ha en god förståelse för vår kärnverksamhet - butiksförsäljning. Därför inleds traineeprogrammet med ca 2,5 månaders utbildning/arbete inom vår försäljningsorganisation samt introduktion på din huvudavdelning. Du får under denna period även möjlighet att vara på ett av våra centrallager, med syfte att få förståelse för våra processer inom Marknad/kommunikation.

Nästa del utgörs av en s.k. utvecklingsfas där du arbetar 3 månader inom din huvudinriktning Marknad/kommunikation. Därefter följer 3 månader inom en delinriktning som vi väljer tillsammans med dig, dels utifrån ditt intresse och dels utifrån verksamhetens behov. Och utöver det väljs ytterligare en 3 månader lång delinriktning för att bredda din förståelse och kunskaper.

Under traineeprogrammets sista och fördjupande fas arbetar du under 6 månader på avdelningen Marknad och kommunikation inom din huvudinriktning. Efter traineeprogrammet startar du din karriär på vår Marknad och kommunikationsavdelning och kan se fram mot en spännande utveckling i en spännande bransch.

Vilka erfarenheter söker vi?

Vi tror att du har en akademisk utbildning, med inriktning mot marknadsföring eller kommunikation. Stor vikt läggs vid din kommunikativa förmåga och känsla för att uttrycka dig i tal och skrift. Utöver kravet att vara en duktig skribent och ha vana av att använda det svenska språket ser vi kunskaper i tyska som mycket meriterande då det är vårt koncernspråk.

För att trivas hos oss är du en driven, öppen och initiativrik person. Du är nyfiken, kreativ och har en stark vilja att förstå sammanhang och lära dig nya saker.

Vad kan vi erbjuda dig?

Lidl satsar på sina traineer och du kommer att delta i ett flertal interna utbildningar som förbereder dig för din framtida roll. Detta ger dig också goda förutsättningar för att på sikt kunna gå vidare inom organisationen.

För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs - på alla sätt. Vi erbjuder därför ett arbete i en miljö som karaktäriseras av våra värdeord: engagemang, ansvar, smart och tillsammans. Vi är måna om att stödja och uppmuntra våra medarbetare i deras utveckling. Det är därför glädjande för oss att vi kan erbjuda goda utvecklingsmöjligheter inom Lidl-gruppen, både i Sverige och internationellt.

Tjänsten är en heltidstjänst med tillträde 1 mars 2021. Som anställd på Lidl omfattas du av kollektivavtal för tjänstemän mellan Svensk Handel och Unionen/Akademikerförbunden.

Har vi väckt ditt intresse?

Vi hoppas det i alla fall! Du är varmt välkommen att söka tjänsten genom att fylla i formuläret och bifoga cv samt personligt brev via länken "Ansök nu". Obs! Vi tar endast emot ansökningar som inkommer via denna länk. Sista ansökningsdag är 5 oktober. Efter ett första urval bjuder vi in till digitala möten i slutet av oktober/ början av november. Har du frågor om tjänsten eller ansökningsprocessen, vänligen maila till: jobb@lidl.se

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Lidl

Placering

Stockholm