Jobbsafari är en del avschibsted logo

Trafikplanerare

Trafikverket · Borlänge · Ansök senast 18 nov.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen!

Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och påverka arbetet med tågtrafiken? Vi söker trafikplanerare för villkorshantering gällande specialtransporter järnväg. Här arbetar du med att simulera och utvärdera mätdata för framtagande av nya transportvillkor samt uppdatering av befintliga transportvillkor för specialtransporter på järnväg. I rollen för du daglig dialog med interna och externa intressenter och du kommer att hantera transportvillkor inom Trafikverkets järnvägsnät. Resor förekommer i tjänsten.

Huvudarbetsuppgifterna är:
  • Föra dialog med sökande, järnvägsföretag och entreprenörer i det som rör planering och utförande av tilltänkt kapacitet gällande specialtransport på järnväg. Motsvarande dialog förs även internt gentemot Trafikledning, Investering och Underhåll.
  • Granska och analysera mätdata från anläggningen
  • Utreda och registrera fordon för framförande av specialtransport på järnväg
  • Ta fram och besluta om transportvillkor för specialtransporter där en stor del innefattar stora och komplexa transporter
  • Ta fram beslutsunderlag till rekommenderade förslag till åtgärder i anläggningen kopplat till framförande av specialtransporter
  • Delta på kundmöten kopplat till komplexa transporter
  • Vara en stödjande funktion i frågor som rör specialtransporter för övriga enheter i Trafikverket
Kvalifikationer
Vem är du?

Du som person har förmåga att anpassa dig och hitta win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Det är viktigt att du är noggrann, lugn och tillmötesgående samt har ett intresse för att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du kommunicerar på ett tydligt och pedagogiskt sätt och säkerställer att budskap når fram. Du har god analytisk förmåga och trivs med att jobba i en mindre grupp där samarbete och öppenhet är en självklarhet.

Vi söker dig som har
  • universitets- eller högskoleexamen om minst 180 hp inom logistik, ekonomi eller järnväg. Alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • flerårig erfarenhet av arbete med liknande frågor, exempelvis planering, logistik eller försäljning inom transportsektorn
  • goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du har
  • erfarenhet av trafik på järnväg
  • erfarenhet av Trainplan, Spectra, BIS eller annat program som hanterar anläggningsdata
  • erfarenhet av att granska och analysera simuleringsdata
Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Skypeintervjuer är planerade att ske enligt preliminär tidplan under v. 49 och 50.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-11-18

Upplysningar

Rekryterande chef Christer Holmgren
0101242607

SACO Kjell Bergström
0101242670

SEKO Dennis Ryd
0101238466

ST Anders Sjögren
0101235158

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Borlänge

Kontaktperson

Christer Holmgren

0101242607

Dela jobbannonsen

Anmäl annons