Jobbsafari är en del avschibsted logo

Trafikplanerare med visioner till Stadsmiljö – Botkyrka kommun

Trafikplanerare med visioner till Stadsmiljö – Botkyrka kommun

Botkyrka kommun · Botkyrka · Ansök senast 3 jan.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om arbetsplatsen
Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Region Stockholm och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare. Samhällsbyggnadsförvaltningen har det samlade ansvaret för att planera och skapa de förutsättningarna för en trygg och god livsmiljö och ett attraktivt Botkyrka. Vi är 125 medarbetare på samhällsbyggnadsförvaltningen. som utvecklar och bygger framtidens Botkyrka. Stadsmiljöenheten ansvarar för kommunala gator, cykelbanor, parker och naturmark. Vi arbetar tätt tillsammans med andra enheter såsom planenheten och mark- och exploateringsenheten, men även med andra förvaltningar såsom kommunledningsförvaltningen. Brinner du för utvecklingen kring trafikfrågor och vill vara med att jobba med oss på vår resa från fossila fordon till hållbara transporter? Ebbe och Susanne söker nu sin nästa kollega, där ni tillsammans kan se nya idéer komma till liv. Hos oss får du möjlighet att bidra med din kreativitet och kompetens samt vara med att utveckla framtidens Botkyrka kommun. Du arbetar med medborgarens fokus i dessas vardag och närmiljö, från vägen till förskolan till arbetspendlingen och fritidsaktiviteten. Vi erbjuder dig en organisation med stor mångfald och plats för nytänkande.

Arbetsuppgifter
Som trafikplanerare hos oss kommer du att fungera både som projektledare, kravställare och granskare. Du kommer leda och vara teknikexpert inom såväl stora exploateringsprojekt som mindre investeringsprojekt. Vi söker dig som vill vara med och påverka och tänka nytt. Vidare kommer du * Driva och utveckla program, policys och åtgärdsplaner * Följa upp våra ramavtal * Leda tekniska konsulter inom specifika projekt * Arbeta med trafikfrågor i den fysiska planeringen * Samordna lokala och regionala infrastrukturfrågor, beteendefrågor och hållbart resande är också en viktig del i arbetsuppgifterna * Hantera synpunkter från medborgare Botkyrkas befolkning ökar och nya bostads- och verksamhetsområden växer fram. Expansionen innebär stora som små insatser för att förbättra vardagen för våra medborgare. Vi arbetar idag med ett 60 tal olika detaljplaner i olika skeden. Många nya intressanta exploateringsprojekt med nya bostäder pågår i kommunen. Exempel på exploateringsprojekt är Tingstorget, se exploatörens projektsida: http://tingstorget.nu samt Slagsta strand: http://botkyrka.se/bo-bygga/detal

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk examen som civilingenjör med inriktning Trafikplanering eller liknande eller annan kompetens som arbetsgivaren finner likvärdig. Vi öppnar gärna upp för sökande som finns runt om Stockholmsområdet, då arbete på distans är möjligt, även om vissa möten kräver att du finns på plats i Tumba. Vidare ser vi att du har: * Gärna minst tre års arbetslivserfarenhet inom trafikplanering i stadsutvecklingsprojekt * Erfarenhet av projektledning * Ett brinnande intresse för trafikens roll i samhällsplaneringen och en god förståelse för det hållbara transportsystemets alla aspekter. Som person samarbetar du bra med andra. Du lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt sätt. Du kommer ha flera olika kontaktytor så som konsulter, entreprenörer, medborgare, politiker, myndigheter samt interna funktioner. För rollen krävs det att du är lösningsfokuserad och kan självgående arbeta och planera ditt arbete. För detta krävs en god struktur och du känner dig trygg med att göra prioriteringar samt är noga med att hålla dina deadlines.

Övrigt
Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Botkyrka kommun

Placering

Botkyrka

Dela jobbannonsen

Anmäl annons