Jobbsafari är en del avschibsted logo

Trafikinspektör, färdigutbildad Östersund

Trafikinspektör, färdigutbildad Östersund

Trafikverket · Östersund · Ansök senast 31 mars

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Som Trafikinspektör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Trafikinspektör, färdigutbildad Östersund

Arbetsuppgifter

Rollen som trafikinspektör är både utmanande och viktig. Grunden i ditt arbete är att självständigt planera och leda körprov för att sedan avgöra om körkortstagaren har de kunskaper och färdigheter som krävs för ett godkänt prov. Du gör detta genom tydlig information till körkortstagaren och du meddelar ditt beslut muntligt efter varje genomfört körprov. I och med detta har du en myndighetsutövande funktion. Du kommer att förrätta körprov på olika behörigheter och kommer att ingå i vårt team av trafikinspektörer. Som trafikinspektör möter du många olika kunder varje dag och ett professionellt kundbemötande är avgörande för att ge kunden bra förutsättningar i provsituationen.

Du arbetar i enlighet med den statliga värdegrunden, det vill säga att du behandlar alla människor lika och med respekt. Det innebär att du inte tummar på de mänskliga fri- och rättigheterna eller diskriminerar någon på grund av till exempel kön, ålder, etnisk tillhörighet eller funktionsnedsättning.

Arbete på flera mottagningsorter förekommer.




Övrig information

I denna rekrytering kan webbaserade tester och körtest förekomma som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Kvalifikationer

Vem är du?

Du har ett gott omdöme, en personlig mognad samt en lugn och trygg framtoning. Du kan snabbt analysera situationen och känner dig bekväm med att fatta självständiga beslut under tidspress. Du har förmågan att ge muntlig information på ett respektfullt och tydligt sätt. Därutöver har du god analytisk problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som har

  • slutfört utbildningen till trafikinspektör (du ska bifoga ditt utbildningsintyg i din ansökan)
  • förrättat körprov på någon eller flera av behörigheterna B, 96/BE, C, CE, D, DE
  • god trafik- och körvana inom vägtrafik
  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • goda kunskaper i engelska i tal

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Hos Förarprov på Trafikverket bidrar du till att säkerställa trafiksäkerheten och miljömedvetenheten på Sveriges vägar. Vår uppgift är att genomföra prov inom körkorts- och yrkestrafikområdet. Det är hos oss som drömmen om ett körkort och de möjligheter som det skapar kan förverkligas. Det är vi som gör så att alla kunder känner sig välkomna, får tydlig information och de bästa förutsättningarna att visa sina kunskaper.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Östersund

Kontaktperson

Trafikverket

Dela jobbannonsen

Anmäl annons