Jobbsafari är en del avschibsted logo

Trafikingenjör

Trafikverket · Gotland · Ansök senast 5 apr.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Som Trafikingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhets- och framkomlighetsfrågor.

Tycker du att vägtrafikfrågor och samhällsutveckling är intressant och lockande? Trafikverket Region Stockholm/Gotland söker nu en medarbetare med fokus på dessa frågor. Vill du bli vår nya trafikingenjör med placering i Visby? Läs nedan!

Arbetsuppgifter
Som trafikingenjör på kontoret i Visby kommer du få möjligheten att arbeta inom ett brett spektra av frågor inom trafikmiljöområdet. I arbetsuppgifterna ingår det att rättssäkert handlägga och besluta i myndighetsärenden inom trafikmiljöområdet utifrån gällande lagstiftning. I rollen ingår det även att lämna yttranden till andra myndigheter samt även genomföra samråd med kunder och samarbetspartners.

Som trafikingenjör är du även ett specialiststöd internt inom trafikmiljöområdet samt du kommer även vid behov delta i nationella eller regionala uppdrag.

Som trafikingenjör har du dagligen kontakt med t.ex. myndigheter, fastighetsägare, allmänhet och media där du bland annat fattar beslut och svarar på inkomna ärenden.

I denna roll ingår det även att vara ett stöd till enhetschefen samt avdelningschefen som befinner sig på regionkontoret i Solna.

Dina kollegor inom trafikmiljö befinner sig i hela landet så möten och samtal kommer vanligtvis ske via Skype.

Kvalifikationer
Vem är du?

Vi söker dig som står tryggt i din kompetens och i din erfarenhet och har en god förmåga att på ett självständigt sätt planera och driva dina arbetsuppgifter på ett strukturerat sätt. Du är analytisk och har god förmåga att se detaljer och sätta dessa i ett större sammanhang. Då rollen innefattar mycket kontakter internt och externt, även kontakt med media, ser vi att du ska vara kommunikativ, relationsskapande och ha god samarbetsförmåga.

För att lyckas i detta uppdrag bör du:
  • ha högskoleutbildning, 180 hp (120 p) inom trafikteknik, samhällsplanering, juridik eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
  • ha minst 2 års yrkeserfarenhet inom trafikområdet.
  • ha kunskap om och erfarenhet av arbete med myndighetsutövning enligt Trafiklagstiftning.
  • kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska (då det förekommer daglig kontakt och dokumentation på svenska).
  • ha B-körkort (då resor i tjänsten förekommer).
Det är meriterande om du:
  • har en god lokalkännedom.
  • har juridisk kompetens.
Tester kommer vara som en del av denna rekryteringsprocess. De första intervjuerna är planerade att hållas vecka 15 via Skype.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-04-05

Upplysningar

Rekryterande chef Annelie Ekeberg
0101236259

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Pernilla Wistrand
0101236235

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Gotland

Kontaktperson

Annelie Ekeberg

0101236259

Dela jobbannonsen

Anmäl annons