Jobbsafari är en del avschibsted logo

Trafikingenjör

Trafikverket · Karlstad · Ansök senast 13 okt.

Heltid · Tillsvidareanställning

Vid ansökan:Ange referens 13:2021:108 i din ansökan

Som Trafikingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Trafikingenjör

Arbetsuppgifter

Tycker du att det är spännande och intressant med trafikmiljö och samhällsutveckling? Då kanske du är vår nästa medarbetare!

Som trafikingenjör är du involverad i planeringen, byggandet och underhållet av våra statliga vägar. Ditt ansvarsområde är att skapa en god trafikmiljö och därigenom får du en viktig roll i Sveriges samhällsutveckling. Du har dagligen kontakt med t.ex. myndigheter, fastighetsägare, allmänhet och media där du bland annat fattar väl grundade beslut och svarar på inkomna ärenden. I rollen ingår även att ansvara för att Trafikverkets myndighetsutövning är rättssäker.

Vi söker dig till vårt myndighetsteam med ansvarsområde inom väg- och trafiklagstiftning. I teamet fattar vi beslut i myndighetsärenden utifrån lagstiftning och gemensamma rutinbeskrivningar. Ditt arbete ska resultera i ett framkomligt, trafiksäkert och effektivt utnyttjande av transportsystemet. Arbetet spänner över ett brett område inom trafikfrågor i ett komplext trafiksystem. 

Övrig information

Placeringsort för tjänsten är Karlstad.

I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet.

Intervjuer för tjänsten kommer preliminärt att genomföras via Skype den 25 och 26 oktober.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att nå framgång i arbetet behöver du ha god samarbetsförmåga och arbeta för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt, samtidigt som du är självgående och strukturerad. Vidare behöver du vara analytisk och beslutsam då du kommer att utreda, utvärdera och fatta beslut om olika alternativ till åtgärder där regelverk och en god trafikantmiljö är beaktad. Du ska också ha god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. 

Vi söker dig som

  • har en högskole- eller universitetsexamen om minst 180 hp (120 p) inom trafikteknik, samhällsplanering, juridik eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som Trafikverket bedömer som likvärdig
  • har aktuell och relevant kunskap/yrkeserfarenhet inom trafikområdet
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har aktuell och relevant kunskap om svensk Trafiklagstiftning
  • har arbetslivserfarenhet i fattande av myndighetsbeslut

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Karlstad

Kontaktperson

Trafikverket

Vid ansökan:Ange referens 13:2021:108 i din ansökan