Jobbsafari är en del avschibsted logo

Trafikingenjör regional

Trafikverket · Göteborg · Ansök senast 10 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Som Trafikingenjör regional på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Trafikingenjör regional

Arbetsuppgifter

Tycker du att det är spännande och intressant med trafikmiljö och samhällsutveckling? Då kanske du är vår nästa medarbetare!

Som trafikingenjör är du involverad i planeringen, byggandet och underhållet av våra statliga vägar. Ditt ansvarsområde är att skapa en god trafikmiljö och därigenom får du en viktig roll i Sveriges samhällsutveckling. Du har dagligen kontakt med till exempel myndigheter, fastighetsägare, allmänhet och media där du bland annat fattar väl grundade beslut och svarar på inkomna ärenden. I rollen ingår även att ansvara för att Trafikverkets myndighetsutövning är rättssäker.

Vi söker dig till vårt myndighetsteam med ansvarsområde inom väg- och trafiklagstiftning. I teamet fattar vi beslut i myndighetsärenden utifrån lagstiftning och gemensamma rutinbeskrivningar. Ditt arbete ska resultera i ett framkomligt, trafiksäkert och effektivt utnyttjande av transportsystemet. Arbetet spänner över ett brett område inom trafikfrågor i ett komplext trafiksystem. 

Tjänstens placeringsort är Göteborg eller Trollhättan.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi planerar att hålla intervjuer via Skype på eftermiddagen den 28/2 samt den 3/3.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.


Kvalifikationer

Vem är du?

För att nå framgång i arbetet behöver du ha god samarbetsförmåga och arbeta för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du är självgående och trygg med att fatta och kommunicera beslut till din omgivning gällande olika alternativ till åtgärder, där regelverk och en god trafikantmiljö behöver beaktas. Din kommunikationsförmåga är god, vilket vidare innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Därutöver har du god analytisk problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som har

  • högskole- eller universitetsutbildning om minst 180 hp (120p) inom trafikteknik, samhällsplanering, juridik eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som Trafikverket bedömer som likvärdig
  • aktuell och relevant kunskap/yrkeserfarenhet inom trafikområdet
  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • körkort för personbil

Det är meriterande om du har

  • aktuell och relevant kunskap om svensk Trafiklagstiftning
  • arbetslivserfarenhet i fattande av myndighetsbeslut

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering är du ingången till Trafikverket för dem som vi finns till för: medborgare och näringsliv. Omvärldens tillgång till våra servicetjänster och till oss som myndighet är viktig. Det är därför vi vill ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Vi behöver smarta e-tjänster och effektiv hantering av både ärenden och dokument.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Trafikverket

Dela jobbannonsen

Anmäl annons