Jobbsafari är en del avschibsted logo

Trafik- och tillståndschef

Landskrona stad · Landskrona · Ansök senast 15 maj

Heltid · Tillsvidareanställning

Om arbetsplatsen
Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök. I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas. Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Välkommen med din ansökan! I det utvecklingssäkra Landskrona stad satsar vi mycket på våra chefer, som med mod och handlingskraft leder våra medarbetare inför spännande uppdrag och måluppfyllelse. Vi söker dig som trivs och drivs i en strategisk, men även operativ roll som enhetschef till Trafik- och tillståndsenheten på tekniska avdelningen och teknik- och fritidsförvaltningen. Trafik- och tillståndsenheten arbetar bland annat med trafiksäkerhet, trafikreglering, parkeringsövervakning, upplåtelser av offentlig plats, grävtillstånd och TA-planer.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef rapporterar du till avdelningschefen för tekniska avdelningen. I rollen som enhetschef leder du ett medarbetarteam på fyra personer med roller som trafikingenjör, trafiktekniker och handläggare. Du kommer även ingå i avdelningens ledningsgrupp och förväntas samarbeta med våra tre andra enhetschefer, samt avdelningschefen för att skapa värde för de vi finns till för. Som enhetschef ansvarar du för den dagliga verksamheten genom att styra, leda och utveckla arbetet inom enheten. Du kommer vidare att ansvara för och arbeta med: Budget-, personal, verksamhet och arbetsmiljö Säkerställa att lagar, förordningar och föreskrifter inom området följs och ajourhålls Är en aktiv del i avdelningens ledningsgrupp Utveckla arbetssätt, processer, rutiner samt enhetens personal Ansvarar för framtagandet av kommunens lokala trafikföreskrifter Trafikteknik och trafiksäkerhet i kommunens vägnät

Kvalifikationer
Eftergymnasialutbildning som trafikingenjör, väg- och vatteningenjör eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig Minst 5-10 års bred arbetserfarenhet inom trafikteknik Mycket god datorvana Kunskap och erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation är meriterande God lokalkännedom är meriterande Erfarenhet av att arbeta utifrån styrdokument och juridisk förankring B-körkort är ett krav för tjänsten Du som söker har också kompetens inom ansvarsområdet och förmåga att växla mellan detaljperspektiv och helhetsperspektiv. Du förstår din och enhetens del i helheten. Både för avdelningen, förvaltningen och stadens bästa. Du använder rak, tydlig och transparent kommunikation och har därigenom lätt att skapa förtroende. Genom strategier arbetar du resultatinriktat och hittar vägar framåt i komplexa situationer. Arbetet kräver en närhet till såväl intressenter, politiker och sakfrågorna som till dina medarbetare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och profil inom ditt ledarskap. Missa inte vår andra lediga tjänst som avdelningschef för den tekniska avdelningen.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Landskrona stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling och dina personuppgifter hanteras enligt personuppgiftslagen. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp. Intervjuer är planerade att genomföras mellan 08.00-17.00 den 17 maj.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Landskrona stad

Placering

Landskrona

Kontaktperson

Fackliga företrädare

0418-47 00 00

Dela jobbannonsen