Tjänsteansvarig- Ledningsstödsystem Teknisk bevakning

Försvarsmakten · Arboga

·

Ansök senast 10 okt.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Försvarsmaktens Telekommunikation- och informationssystemförband, FMTIS söker en Tjänsteansvarig inom området Ledningsstödsystem Teknisk bevakning, till Produktionsavdelningen i Arboga.

Om verksamheten

Produktionsavdelningen ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp IT- och tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhåller införande av förändringar i våra system.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som tjänsteansvarig inom Teknisk bevakning ansvarar du för produktionsplanering och uppföljning, budgetering, rapportering inom drift, underhålls-och förvaltningsplaner för ledningsstödsystemområdet. Vidare stödjer du i utveckling av drift- och underhållsprocesser inom verksamhetsledningssystem och utbildar organisationen i dessa. Du ingår i en arbetsgrupp som tillsammans arbetar med produktionsplanering och uppföljning inom flera områden.

Teknisk bevakning innebär den teknik som ersätter eller kompletterar manuell bevakning med hjälp av bevakningspersonal. Vanligt förekommande delsystem som skapar ett Teknisk bevakningssystem är:
 • Inbrottslarm/integreradesäkerhetssystem
 • Passerkontrollsystem
 • Kameraövervakningssystem
 • IT-system
Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
Kvalifikationer
 • Gymnasieutbildning med el/teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska och engelska
 • B-körkort
 • God erfarenhet av administrativt arbete
Meriterande
 • Erfarenhet inom drift & underhåll av Tekniska bevakningssystem.
 • Erfarenhet inom produktionsplanering.
 • Erfarenhet inom processorienterat arbetssätt.
 • Goda kunskaper i SAP och SharePoint.
 • Utbildning/certifiering inom ITIL.
Personliga egenskaper

Vi ser att du har god förmåga att organisera och strukturera eget arbete, samt har en god vana av att upprätthålla dokumentation. Som person är du noggrann, säkerhetsmedveten och ansvarskännande. Du tycker om att ge service och finna lösningar på problem, samt är driven och van att ta egna initiativ. Det viktigt att du kan arbeta självständigt och har förmåga att driva ärenden, samtidigt som du har en god förmåga att samarbeta med andra. Du är positiv och utåtriktad, och att bemöta människor genom dialog är en självklarhet för dig. Du är en självklar teamspelare har en väl utvecklad kommunikativ förmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är en civil tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde enligt överenskommelse.

Resor i tjänsten förekommer i varierande utsträckning i hela landet, men främst inom region Mälardalen.

Arbetsort: Arboga

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta sektionschef Tobias Barkman alternativt avdelningschef Bengt Öhman Tel: 0589-40400 (vxl).

Fackliga företrädare:
SACO Pär Lohman
OFR/S Per Andersson
SEKO Hans Monthan
Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-04.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Försvarsmakten

Placering

Arboga