Jobbsafari är en del avschibsted logo

Till Kansliavdelningen söker vi en Enhetschef nämnd- och registratur

Värmdö Kommun · Värmdö

·

Ansök senast 2 apr.

Värmdö kommun är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Vi har snabbt förflyttat oss från ett industrisamhälle till en expansiv kommun med fortsatt tillväxt i både stads- och landsortsmiljö. Nu bygger vi unika bostäder i kulturhistoriska fabrikslokaler och skapar nya mötesplatser för framtidens medborgare. Samtidigt förvaltar vi det kulturhistoriska arvet från Sveriges främsta keramiker och designer.

Med det narrativet som grund så söker vi en enhetschef till nämnd- och registraturenheten som har förmåga att omsätta det komplexa till det enkla och verksamhetens mål och visioner till handlingskraftiga planer.

Vi erbjuder dig en biljett till vår utvecklings- och innovationsresa! Tillsammans med ett engagerat och kompetent gäng medarbetare kommer du bidra till en organisation som är bättre rustad för framtidens välfärd och som skapar mesta möjliga nytta för våra medborgare och vårt näringsliv.

I rollen som enhetschef för nämnd- och registraturenheten innebär att du har personalansvar för en grupp om totalt 17 personer som arbetar med den centraliserade nämndadministrativa beslutsprocessen i Värmdö kommun. Du ska leda, samordna, planera och utveckla verksamheten mot uppställda politiska mål och riktlinjer. Du ansvarar för sekreterarskap och registratur i nämnder och styrelser samt dess utskott. Du är en ledande faktor i vårt övergripande utvecklingsarbete gällande nämndadministration och dokumenthantering samt arkivfrågor. Det är också du som ansvarar för samt utvecklar dokumenthantering- och diariefrågor samt hanterar övriga administrativa uppgifter kopplat till den politiska beslutsprocessen.

Vi söker dig som har flerårig ledarerfarenhet och erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Du har goda kunskaper om kommunal- och förvaltningsrättsliga frågor samt offentlighets- och sekretesslagstiftningen. Vi ser att du har examen inom lämplig högskoleutbildning, gärna med samhällsvetenskaplig inriktning. Det är meriterande om du har erfarenhet av motsvarande position inom centraliserad kommunal förvaltning.

Du är en strategisk ledare med förmåga att skapa arbetsglädje och du ser ett aktivt medarbetarskap som nyckel till framgång. Du har en tydlig målsättning och är uthållig, engagerad och lösningsorienterad. Du är en strateg, men säkrar också att genomförandet av aktiviteter är av hög kvalitet. Ditt förhållningssätt är coachande med fokus på att skapa samarbete.

Som person är du självständig, ansvarstagande, noggrann och driven. Du är bra på att läsa av, analysera, dra slutsatser och förmedla dem. Du ser till helheten och kan prioritera om och anpassa insatser utifrån verksamhetens eller omvärldens behov och tar initiativ till utveckling. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kansliavdelningen ingår i kommunledningskontoret som ansvarar för strategiskt verksamhets- och ledningsstöd samt säkerställer samordning inom hela kommunförvaltningen. Avdelningen administrerar kommunens politiska beslutsprocess och huvuddelen av kommunens registratur samt ansvarar för säkerhetsfrågor. Avdelningen består av tre enheter; nämnd- och registraturenheten, utredningsenheten samt säkerhetsenheten.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde snarast. Intervjuer kommer att genomföras löpande under ansökningstiden.

Ansökan
Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på "sök tjänst" nedan och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast den 14 mars 2021.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Ilona Klein Gullberg, tillförordnad avdelningschef, på telefonnummer 08-570 485 07. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Värmdö Kommun

Placering

Värmdö