Jobbsafari är en del avschibsted logo

Till Bergsstatens kontor i Luleå söker vi en Gruvingenjör

Till Bergsstatens kontor i Luleå söker vi en Gruvingenjör

Bergsstaten · Luleå · Ansök senast 20 aug.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Gillar du att vara med i händelsernas centrum samtidigt som du brinner för rättssäkerhet, struktur, ordning och reda? Gruvbranschen är viktig för Sverige och vi söker nu en gruvingenjör som vill bidra till att Bergsstatens myndighetsutövning bedrivs på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Bergsstaten är en organisatorisk enhet som ingår i Sveriges geologiska undersökning (SGU) men har en oberoende ställning avseende sin myndighetsutövning. Bergsstatens verksamhet är förlagd till Luleå och har till uppgift att handlägga ärenden som rör prospektering och utvinning av mineral. Verksamheten leds av bergmästaren som beslutar i frågor enligt minerallagen.

Gruvbranschen är viktig för Sverige och vi har även ett stort inslag av utländska bolag och internationella kontakter. Tillståndsprocesserna är ofta komplexa med flera olika intressen som ska samsas inom samma geografiska områden. Myndighetens uppgift är att säkerställa att hänsyn tas till alla inblandade parter. Det betyder att information, kunskap, tydliga riktlinjer och beslutstransparens från myndigheter och andra intressenter är avgörande för att varje ärende ska behandlas effektivt och rättssäkert.

Arbetsuppgifter

Som gruvingenjör kommer du handlägga tillståndsärenden enligt minerallagen, informera och ge service till allmänhet, myndigheter, intressenter och näringsliv. Du granskar de tekniska och ekonomiska delarna i ansökningar om tillstånd för gruvverksamhet. Andra arbetsuppgifter som förekommer är att utöva tillsyn över gruvdrift och prospektering. Arbetsuppgifterna kommer att anpassas till din utbildning och erfarenhet, vilket betyder att vissa arbetsuppgifter kan tillkomma och andra utgå.

Kompetens

Vi söker dig som har :

  • En akademisk examen inom gruvteknik och geologi (bergsingenjör eller bergsskoleingenjör) eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer är likvärdig,
  • erfarenhet från gruvbranschen,
  • mycket goda kunskaper i svenska dig både i tal och skrift,
  • goda kunskaper engelska i både tal och skrift.

Meriterande erfarenheter och kompetens:

  • Goda kunskaper om mineral- och miljölagstiftningen.
  • erfarenhet från svensk statsförvaltning och kunskaper om näringslivets villkor.

Personliga kvalifikationer

Som person är du självständig och strukturerad samt har ett prestigelöst förhållningssätt. Arbetet ställer höga krav på god samarbetsförmåga och att du har lätt för att skapa och utveckla kontakter samtidigt som du har hög integritet. Vidare är du är noggrann, effektiv och lösningsorienterad. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper för denna tjänst.

Om anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid där sex månaders provanställning tillämpas.

Anställningsort: Luleå

Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.

Vill du veta mer, hör av dig till bergmästare Åsa Persson 0920-23 79 07

Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 90 00 för SACO-S och Annika Törnkvist, Nelly Aroka, telefon 018- 17 90 00 för ST-geologiska.

Välkommen med din ansökan senast den 2021-08-20. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom, detta sker via vår webbplats. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Om SGU

Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se

Diarienummer: 411-1463/2021

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Bergsstaten

Placering

Luleå

Kontaktperson

Sveriges Geologiska Undersökning

Dela jobbannonsen

Anmäl annons