Jobbsafari är en del avschibsted logo

Tidplanerare

Trafikverket · Luleå · Ansök senast 29 aug.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du arbeta med ett av Sveriges största infrastrukturprojekt? Som tidsplanerare på Trafikverket underlättar du vardagen för invånare och företagare i hela Sverige genom att bidra till framtidens infrastruktur.

Tidplanerare

Arbetsuppgifter

Norrbotniabanan är en ny 27 mil lång kustnära järnväg mellan Umeå och Luleå, en järnväg för snabbare, säkrare och mer miljövänliga resor och transporter. Vi söker nu en tidsplanerare som tillsammans med oss kommer att arbeta med våra tidsplaner. 

Som tidsplanerare får du en viktig roll i de utmaningar vi har framför oss som projektens stöd i styrningen av verksamheten. Rollen omfattar ett självständigt ansvar för programmets övergripande tidplan samt att vara rådgivare och kravställare för tidsplaneringen inom programmets ingående projekt. Du arbetar tillsammans med representanter från programmets olika delar. Du analyserar, ser samband och kritiska aktiviteter samt ger förslag på korrigerande åtgärder eller ytterligare utredningar. Du följer upp ur ett helhetsperspektiv samt driver förbättringsarbete. Du utbildar medarbetare inom programmet och agerar rådgivare till ledningsgrupp och projektledning med syftet att vi ska leverera enligt överenskommen plan.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • samordna, vägleda och styra arbetet med framtagande och upprätthållande av tidsplaner
  • visualisera och kommunicera tidsplaner internt och externt
  • följa upp och analysera WBS och tidsplaner för att identifiera avvikelser och ge förslag på korrigerande åtgärder eller fördjupade tidsanalyser/utredningar
  • arbeta med riskidentifiering och delta i riskanalyser
  • vidareutveckla och implementera arbetssätt för tidsplaneringen

Du ingår i programmets stab som ansvarar för övergripande planer för tid, kostnad och innehåll. Du kommer att samarbeta med projektledning, projektingenjörer, specialister inom olika områden, samt med controllers, kalkylsamordnare och övriga i staben.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Digitala intervjuer är planerade att genomföras via Skype under vecka 39-40.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen är det en förutsättning att du är självgående och har vana av att självständigt driva och slutföra dina arbetsuppgifter. Det är viktigt att du är analytisk och har god förmåga att se samband, koordinera och sammanställa information samt att följa upp, styra och kommunicera resultatet. Eftersom du kommer att ha många kontaktytor i ditt arbete så krävs det att du är kommunikativ och har lätt för att samarbeta. Du drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta.

Vi söker dig som:

  • har universitets- eller högskoleexamen om minst 180 hp (120 p) inom ett för tjänsten relevant område, t ex bygg- och/eller anläggning, samhällsbyggnad, teknik eller ekonomi, alternativt annan utbildning som vi tillsammans med erfarenhet bedömer som likvärdig.
  • har några års erfarenhet av arbete med tidsplanering, tidstyrning och att följa upp tidsplaner inom projektverksamhet
  • har goda kunskaper i systemstöd för tidsplanering, till exempel MS Project eller Primavera
  • har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
  • har giltigt körkort för personbil

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet av arbete med tidsplanering i bygg- och anläggningsbranschen
  • har erfarenhet av arbete med tidsplanering i en beställarorganisation

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-CS1

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Luleå

Kontaktperson

Trafikverket

Dela jobbannonsen

Anmäl annons