Jobbsafari är en del avschibsted logo

Teletekniker Elektro/Mekanik

Försvarsmakten · Luleå · Ansök senast 14 feb.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Försvarsmakten söker en ny medarbetare till Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS med placering vid Genomförandeenheten Norr och arbetsort Luleå, Tele avdelningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet består i att självständigt eller i arbetslag utföra tillsyn och underhåll/reparationer på Försvarsmaktens system för reservkraft, torn och master. Även annan ledningsteknisk materiel samt arbete med säkerhetssystem på flygbaser förekommer.

Arbetet utförs i huvudsak på Försvarsmaktens obemannade anläggningar varför resor i tjänsten och övernattningar på annan ort förekommer i stor omfattning.

Det geografiska arbetsområdet är i första hand förlagt inom Norrbotten och Västerbottens län men även övriga delar av landet kan förekomma. Jourtjänstgöring förekommer. Arbete på hög höjd ingår i tjänsten liksom obligatoriska resor till Försvarsmaktens missioner i utlandet. Hos oss benämns befattningen teleingenjör. Internutbildning mot specifikt arbetsområde sker genom Försvarsmaktens försorg.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
  • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
  • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
  • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
  • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
Kvalifikationer
  • Gymnasial alt. eftergymnasial utbildning med inriktning mot elektronik, el, maskin/fordon eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdiga
  • B-körkort
  • Tjänsten kräver god fysisk förmåga
  • Goda IT-kunskaper i Windows-miljö
  • Goda kunskaper i engelska och svenska
Meriterande

Vi ser det som meriterande om du har yrkeserfarenhet inom områden såsom styr- och reglerteknik, motorkunskap eller elkraft.

Personliga egenskaper

Viktiga personliga egenskaper är att du är självständig, serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. Du är även praktiskt lagd, ansvarskännande och kvalitetsmedveten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidare anställning som inleds med 6 månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten. Under provanställning kommer behörighetsutbildning "Torn- och mast" att genomföras för arbete på hög höjd med krav på godkänt resultat.

Tillträde enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast 2021-02-14

Upplysningar:

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta;

Avdelningschef Lars Malmström 070-680 13 36

Sektionschef Daniel Johansson 076-133 47 36

Fackliga företrädare:

SACO Mika Laitanen

OFR/S Martin Sparr

SEKO-F Hans Monthan

OFR/O Håkan Larsson

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Försvarsmakten

Placering

Luleå

Dela jobbannonsen

Anmäl annons