Jobbsafari är en del avschibsted logo

Teleingenjör- larmteknik/teknisk bevakning

Teleingenjör- larmteknik/teknisk bevakning

Försvarsmakten · Karlskrona · Ansök senast 1 jan.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Försvarsmaktens Telekommunikations-och informationssystemförband, FMTIS, söker en teleingenjör med huvudinriktning larmteknik/teknisk bevakning till Genomförandeavdelningen i Karlskrona.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet består huvudsakligen av att självständigt och i arbetslag genomföra driftsättningar, underhållsarbete (service) och mindre installationer (utökningar) på våra tekniska bevakningssystem. Inom Försvarsmakten används ett flertal larm och CCTV-system såsom Sentrion S4, Extronic, Aritech, Milestone med flera samt system framtagna av FMV.

Arbetet utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar, men beredskap och resor förekommer i arbetet. Det kan även bli aktuellt att delta i kortare systemstödsresor utomlands. I anställningen ingår även att genomföra arbetsuppgifter som sker på hög höjd i mast/torn.

Om verksamheten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband är det strategiska ledningsförbandet och utgör fundamentet för Försvarsmaktens ledningsförmåga. FMTIS har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet och Genomförandeenhet Syd är en av dem. Enheterna arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system.

Telesektionen i Karlskrona bedriver installation, underhåll och utbyggnad av Försvarsmaktens tele- och larmsystem.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter. Något av det vi erbjuder är:
  • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
  • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
  • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
  • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB
Kvalifikationer
  • 3-årig gymnasieutbildning med El/teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper
  • Erfarenhet av installation, driftsättning och felsökning i larmanläggningar
  • God fysik, då en del arbete innebär klättring i master och torn. (Godkänd läkarundersökning och arbets-EKG för arbete på hög höjd krävs och ska genomföras före anställning)
  • Lägst B-körkort
  • Mycket god datorvana
Meriterande
  • Erfarenhet av något eller flera av ovan nämnda system, eller motsvarande
  • Kunskaper inom IT, nätverk/server
  • Kännedom om Försvarsmaktens utrustning
  • Militär grundutbildning
Personliga egenskaper

Vi söker dig som är:
  • öppen och social
  • serviceinriktad
  • noggrann
  • kvalitetsmedveten
  • säkerhetsmedveten
  • självständig
  • ansvarstagande
Övrigt

Placeringsort: Karlskrona

Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten. Befattningen är civil. Tillträde enligt överenskommelse.

Inom Försvarsmakten benämns tjänsten Teleingenjör.

Under provanställning genomförs behörighetsutbildning "Torn- och mast", vilken måste slutföras med godkänt resultat. Repetitionsutbildning för behörighet "Torn- och mast" genomförs därefter årligen.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta sektionschef Peter Östling på 0708-537693. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Hanna Ottosson, 08-788 75 00 (växel).

Fackliga företrädare:
SACO Pär-Erik Lohman
SEKO Matz Felix
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Håkan Larsson
Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-01-01.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Försvarsmakten

Placering

Karlskrona

Dela jobbannonsen

Anmäl annons