Jobbsafari är en del avschibsted logo

Medarbetare med ansvar för tekniskt komplexa ordrar

Medarbetare med ansvar för tekniskt komplexa ordrar

Jobbet.se · Uppsala · Ansök senast 24 okt.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Hos Marine Jet Power i Uppsala tillverkas vattenjetaggregat med hela världen som marknad. Vi har ambitionen att fortsätta vara världsledande och söker nu ytterligare en driven, tekniskt kunnig och engagerad medarbetare som kan arbeta med tekniskt komplexa ordrar!

Som medarbetare hos oss får du möjligheten att vara med och påverka framtiden för ett expansivt företag som är unikt på sin marknad. Du möter kunder som har fartygsdrift runt hela världen och kommer att ha många internationella kontakter. I Sverige har Marine Jet Power idag ett 60-tal medarbetare. Vår verksamhet präglas av ett starkt kundfokus, flexibilitet och självständighet.

Din roll

Du ansvarar för tekniskt komplexa förfrågningar inom reservdelsförsäljningen. Du har direktkontakt med våra kunder. Rollen har relativt fria beslutsmandat baserat på riktlinjer, därför ser vi gärna att du som söker har en god portion sunt förnuft och är en kritisk tänkare med god förhandlingsförmåga. Du kommer att ha en varierad och omväxlande arbetsdag med många kontaktytor, dels gentemot våra kunder och agenter runt om i världen men även internt, t.ex. ekonomi, lager- och inköpsfunktion. Arbetet är fartfyllt och den ena dagen är sällan den andra lik. Arbetet innebär många internationella kontakter och kommunikationen sker i huvudsak på engelska.

Arbetsuppgifterna består av att klargöra tekniskt leveransomfång samt, i samverkan med inköp såväl som teknikorganisationen, sammanställa leveransförmåga, leveranstid och slutligen pris till kund tillsammans med övriga kommersiella villkor. Våra förfrågningar varierar mellan kunder, från förfrågningar av engångskaraktär till komplexa underhållsprogram för fartygsserier.

Du kommer dagligen att arbeta i vårt affärssystem Monitor. Att hantera logistiska ärenden kring transporter, tullhandlingar och annan dokumentation förekommer.

Om dig

Du har en relevant eftergymnasial utbildning eller har inhämtat motsvarande erfarenheter från arbetslivet. Dessutom har du minst 3 års arbetslivserfarenhet från en liknande roll i en teknisk bransch. Vi tror till exempel att du kan ha arbetat med teknisk försäljning, inköp eller orderhantering tidigare. Oavsett har du erfarenhet av kundkontakt och har en god förståelse för order-leveransprocess samt förhandling. Du är bekväm med att läsa ritningar, stycklistor och beredningar (BOM). Du är en van användare av affärssystem och har du arbetat i Monitor tidigare ser vi det som meriterande. Vi förutsätter att du är bekväm med officepaketet och framförallt Excel. Du kommunicerar obehindrat på engelska och med fördel även på svenska. B-körkort är ett krav.

Som person är du ödmjuk och teamorienterad. Självklart är du affärsmässig och drivs av försäljning och att göra affärer. Att du har lång erfarenhet från liknande arbetsuppgifter gör att du är trygg i din roll och vågar fatta underbyggda beslut. Då det periodvis är mycket att göra är det viktigt att du är strukturerad och har en god planeringsförmåga. För att du ska växa och utvecklas tillsammans med oss har du ett tekniskt intresse.

Vi erbjuder dig möjligheten att vara med och påverka framtiden för ett expansivt företag som är relativt ensamt på sin marknad. Vi är inne i en spännande tillväxtfas där du får arbeta med en rolig produkt som säljs över hela världen. Du möter kunder inom såväl privat näringsliv som statlig verksamhet. Du kommer att ha många internationella kontakter och om du själv vill finns möjligheten att besöka kunder i andra länder. Inom företaget har vi ett nära samarbete mellan avdelningarna och därmed relativt korta beslutsvägar. Vi tror på ett öppet arbetsklimat där idéer och åsikter välkomnas.

Övrig information

Vi sitter i Fyrislund i Uppsala med goda parkeringsmöjligheter.

Tjänsten är på heltid tillsvidare.

Tillträde enligt överenskommelse.

I denna rekrytering samarbetar vi med Jobbet.se. För frågor är du välkommen att ringa rekryteringskonsult Lina Haglund på 018-470 71 04.

Vi hanterar inkomna ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Krav
  • Relevant eftergymnasial utbildning
  • Minst 3 års arbetslivserfarenhet från en liknande roll
  • Bekväm med att läsa ritningar, stycklistor och beredningar (BOM)
  • Mycket god engelska i tal och skrift
  • Mycket van användare av affärssystem
  • B-körkort
Meriterande
  • Mycket god svenska i tal och skrift
  • Erfarenhet från affärssystemet Monitor

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Jobbet.se

Placering

Uppsala

Dela jobbannonsen

Anmäl annons